Upp till bevis

Idag har vi vart på pudelklubbsutställning i Gävletrakten. Skönt med utställningar så nära hemma, poff sa det så var man framme på 1,5h. Det är trevligt – ännumer trevligt att det började 10 och inte 9 som brukligt.

Både Studsa och Rocky var med. Idag hade vi sällskap av Rockys matte Therese och familj, trevligt med sällskap! Och lyxigt att bli bortskämd med matsäck och service :D

Igår hade jag någon form av mental breakdown, till och med så pass att jag stod och grät medan jag *minns inte ens i vilket steg i processen jag var* klippte Studsa. En lång vecka och jag var verkligen inte på topp, huvudvärk och mycket som gnagde. Ståå och bada, föna och klippa hundar i 6h på en dag – är det egentligen så himla roligt, svar nej… Fram med maskinen, på med 7ans skär och började raka. Men nä snålheten slog till, nu hade jag ju betalt utställnigen. Ner med hunden från bordet och gå in och sov. Klippa kan man alltid göra på plats. Sagt och gjort.

Idag var vi utvilade,  ingen huvudvärk hos mig och allt var precis så som det ska vara. En del av gnaghetsproblemen hade lagt sig över natten.

Rocky var först ut och han blev 2a i sin klass idag med följande kritik;
Very elegant male of correct size and proportions. Very nize masculine head. Very nice muzzle. Nice dark eyes, could be a bit bigger. Excellent topline and tailset. Very good forchest, Very good chest for age, Excellent angulations. Nice feet. Excellent coat, texture and color. Moves well with a lot of style and attitude. A little close in front. Excellent temperament and presentation. Domare: Edita Králová

Studsa var på sitt vanliga glada jag. Vilket brukar innebära en hel del hopp och skutt i rörelse, så även idag- men domaren tyckte bara att det var roligt att se att en så pass ”gammal” tik fortfarande kan visa att det är skoj att ställas ut! Jag kan inte annat än hålla med – det ÄR ju kul att hon tycker det är kul, även om man ibland kan tycka att det är lite drygt att fröken är mer uppe i luften än i marken… men idag var det nog en alldeles lagom balans ;)

För min lilla Studsilur sprang till sig en bästa tik-1 placering och blev sedan BIM mot hanen. Duktiga lilla Studsa och klick till matte som inte klippte ner… nu har vi ju chansen att sluta på topp :)

Studsas kritik:
Väl hopkommen femin championtik, utmärkt typ utmärkt helhet och proportione. Välskuret vackert huvud, korrekt bett bra öron utmärkt resning, rygglinje och svans. Välkroppad! Utmärkt pälskvalité kunde ha något bättre svärta. Harmoniska rörelser. Domare: Nils-Arne Törnlöv

Väl hemma har vi hunnit med ett lydnadspass med fokus på apporteringen, håll fast utan att röra dig var målet. Hon tenderar att vilja lätta på rumpan när hon sitter, och att tassa runt i cirklar kring mig om hon står. Korta korta pass med myckt godis och klick så kommer vi framåt :) Även om hon nu är så himla snabb på i sina rörelser, förvånande nog var jag lika kvick idag… chockerande!

Imorgon får vi besök av ett par som kan vara intresserade av en Studsa-valp. Ska bli roligt att träffa dem och jag tror nog att de är lika förväntansfulla på att träffa oss – kanske de fyrbenta mer än mig dock, men jag bjuder på den ;)

Rocky 7,5 månad