Tiden rusar förbi

Nu börjar jag tycka det är jobbigt, det slog mig igår att jag bara har klimparna hos mig en vecka till. Mår psykiskt dåligt av detta, de är de mest underbara lättsamma valparna att ha omkring sig. Jag bara njuter – och snart är det slut :(

Nu kan man väl säga att de ändå visar upp sina olika personligheter

Tiken är självständig till tusen, vet vad hon vill och ser till att det sker. Knatar gladeligen iväg ute utan varken hund eller människosällskap. Har inga behov av att ligga och sova med oss andra (i vardagsrummet på kvällarna) utan går ensam in i sovrummet för att sova i sin säng.  Hon har stor leklust och bär gärna runt på grejer. Jag ser för och nackdelar i hennes sätt att vara. Hon är en trygg individ som inte kommer ha svårt för ensamhet eller några miljöer, lättsam familjehund som bara existerar – däremot kommer hon kräva en hel del träning på att komma när man ropar och förmodligen även att det är roligt att vara hos matte/husse för träning och annat skoj.

Blå hane är den lilla morrhoppan – han kan komma farandes från ingenstans, morrandes, för att suga tag i ens byxben. Tuff kille som gärna bråkar med sina syskon om vem som är störst. Tycker om att sitta nära och vill gärna vara där jag är. Leklust och stor kampar-anda, inte lika envis som sina syskon utan kan ”ge upp” i lek för att komma tillbaka en stund senare. Sover också gärna själv och kan tulta iväg för att sova, ofta på kvällen eller när han är riktigt trött. Jag tror han kommer bli riktigt rolig att leva med, mycket och massa leklust som speglar hans liv och vad han gör om dagarna. Äter som en häst och kommer nog behålla sitt matintresse ;)

Grön är kullens charmknutte, supersocial och full av bus. Tycker mer om att bära än att kampa, det är dock inte en självklarhet att leksakerna ska visas upp för människofolk ;) Så där kommer det behövas jobba lite på byta grejer lekar. Han vill vara där jag är och har svårast i kullen för att komma till ro, meddelar högt och tydligt när något inte går hans väg och han är en riktig liten pratare. Utan att för den delen ta till pip när han stöter på svårigheter, det är just vid sova som han kan vara lite kinkig – lite som en övertrött bebis ;) Han är himla go och man njuter av hans gosighet, är störtförtjust i Täppas och lämnar inte Täppen en sekund när Täppas letar sig ner på golvet… Han är himla lik sin mamma i sättet och det kommer bli så roligt om jag spår rätt.

Hela kullen är enormt lätta – de säger till när de vill ut, har aldrig hört någon skälla, de leker i 30-45 min och sover i 2-3h, somnar vid 22-23 på kvällarna och vaknar vid 4-5 för att sen somna om efter 30 min och sova till 7tiden. Äter sin mat med stor entusiasm, sover när de åker bil och är helt enkelt väldigt väldigt roliga, charmiga, glada framåt valpar som hanterar livet med en klackspark.

C-kullen 7 veckor
C-kullen 7 veckor