Targetträning

Linnéa och jag var upp till klubben för att trötta ut våra små galningar (då syftar jag främst på Studsa och Vips). En liten kort promenad och bus på nedre plan innan vi satte in en del hundar i bilen och gick ner för att träna andra. Samtidigt som vi kom ner på plan börjar det ösregna, väääldigt mycket, så vi slängde oss in i agilityboden och tränade lite positionsarbete på den lilla golvyta som finns där… Så småningom slutade det regna och vi kunde träna ute på gräsmattan som vanligt ;)

Studsa fick fortsatt fokus på position, hon har börjat stampa när hon kommer rätt och det är något jag vill uppmuntra så det blev en massa cirkelarbete med att komma rätt i position och få klick och godis när hon ”stampade” och hoppade rätt. Brydde mig inte om att hon satte sig utan ville verkligen få fram det där trycket på att nu står jag rätt.

Sedan tog jag fram en musmatta som låg i boden och skulle köra lite targetträning, trampa – stå stilla – få klick o godis. Duktig liten pudel. Sedan samlade vi tvåbeningar upp oss för en liten pratstund och Studsa fick faktiskt leka/roa sig med musmattan. Springa runt och bara leka av sig. Då och då släppte hon dock musmattan ur munnen för att demonstrativt trampa till med framtassarna och stå still tills belönande ord kom från min sida. Då tog hon tag i musmattan och sprang iväg, för att göra samma sak en bit bort. Knasfian kan man ju i alla fall inte anklaga för att inte vilja träna och göra rätt :)

Lite tunnelträning och kontaktfältsträning hann vi också med innan det kom ett nytt skyfall med regn… Nu ligger vi inne och torkar allihopa.