Tacksam

Valparna frodas och mår bara finfint, de ökar stadigt i vikt och blir så väl omhändertagna av mamma Doris. De får dagligen nya leksaker i sin låda serverade av Doris som tydligen tycker det är viktigt att de får bekanta sig med grejer, i morse var det min foppatoffel och en kotte. Nu är de sådär lagom goa, runda om rumporna, mer pälsiga och helt underbara – nääästan så man skulle kunna stanna tiden här och nu. Men vill ju lära känna dem och se hur de utvecklas som individer så får väl gå med på att dagarna får rulla på helt enkelt ;)

Med en kull medföljer en himla massa mailkontakt och telefonsamtal från valpintressenter och vänner som vill veta hur det går. Ibland har jag inte riktigt hunnit med, märkligt ibland kan jag själv tycka – det ska ju inte ta så lång tid att svara på ett mail eller ett telefonsamtal men det gör det. Jag vill kunna svara och skriva/prata i lugn och ro, och samtidigt hinna berätta om hundarna/vad man nu vill veta. Så det kan ibland ta lite tid innan respons kommer. Men jag är oerhört tacksam för att folk och fä vill veta mer om hundarna, valparna, kullar och mina tankar och funderingar. Det gör det hela lite roligare! :)

För sen finns det folk som tar bort det roliga, och det är ofta “kollegor” inom uppfödarvärlden, men det är sådant man får lära sig leva med och försöka hantera på bästa sätt. Åsikter har de flesta och så länge jag har rätt känsla i magen kring mina val så kommer jag fortsätta göra dem. Även om jag har svårt att inte ta till mig, är alldeles för mån om vad folk tycker och tänker för att ruska av mig i den grad jag skulle behöva göra.

Det som blivit mer påtagligt är att ha uppfödarkollegor och vänner som finns där, ventilerar, ältar, vrider och vänder på minsta lilla och det behöver inte handla om att jag vill ha medhåll, att jag ska ha rätt eller dylikt, man kan vara ense om att vara oense. Är så oerhört tacksam för att ni finns!

Liten film från lådan under gårdagen, ibland är det sådär rofyllt som man vill att det ska vara ;) Men inser ju också att snart börjar allvaret och de kommer börja rusa runt. Det är ju en tid som som sagt har sin charm det också!