Summering av 2010

Om bara några dagar går vi in i nytt år, nya tider och nya möjligheter. Året då jag blir färdigutbildad och ska börja mitt riktiga liv, året då vi förhoppningsvis får vår efterlängtade kull, året där Smilla och Täppas ska åldras med grace och få fortsätta vara mina goa pensionärer, året då Studsa äntligen ska få komma ut på tävlingsbanorna – 2011 var hälsad! :)

Vad har hänt under 2010 då? Jag har ju guldfisksminne och kommer ju knappt ihåg vad jag gjorde för en månad sedan så att summera ett helt år är faktiskt liiite knepigt, men…

Det har på många sätt vart Studsans år, inte så konstigt med tanke på hennes ålder och målet med meriter innan valpkullen… Våren kantades av viltspårsträning och tävling – på självaste födelsedagen blev hon champion :)  Sedan kom sommaren och fokus på utställningar, känslan att springa ut ur ringen med det sista certet (och BIM) är obeskrivlig och än idag har jag svårt att tro att jag visat min lilla Studsboll till både svenskt och finskt utställningschampionat på 2v tid. I Finland gjorde vi ärevarv på ärevarv i finalringen och blev BIG-4. Önskade att vi hade haft någon med oss för att beskåda hur underbart stilig hon var den varma dagen i augusti. Efter utställningskarriären laddade vi för valpkull, det blev inte så och besvikelsen var stor. Någon slags dvala slog till och jag har inte haft ork, tid eller lust för vidare träning. Det ska det ändras på, nytt år nya möjligheter.

Smilla och Täppas lever ofta i skymundan av rampljuset, men de är inte bortglömda och får aktivering och sin tid de också. Även om det inte åks land och rike runt på tävlingar. Båda två har vart förhållandevis friska och krya under 2010 och jag hoppas att det får fortsätta så. Smilla går in på sitt 12 år och Täppas på sitt 7e. Jag planerar att ta upp viss träning och tävling med Täppas igen, men i vad får ni vajert vänta och se ;)

Vad har jag själv gjort under 2010 då? Hm, jag slutade på mitt heltidsjobb i januari och övergick till att plugga på heltid igen. Jag blev ansvarig för Pudelklubbens lydnad och brukssidor i Pudelnytt, vilket har vart lite turbolent men har landat ungefär nu när det är nytt år på G :P  Jag har suttit ytterligare ett år i Roslagens BK’s styrelse, där jag känner att jag skulle kunna gjort mer men inte haft orken. Kommer inte sitta kvar nästa år just för att jag känner ett behov av att komma ifrån och komma igen. Får se om jag kan hålla mig borta eller om jag sugs in i annan verksamhet på klubben ;). Jag har tillbringat åtskilliga timmar framför datorn för att planera diverse hundaktiviteter m.m.  Jag har fått 2 anställningar under hösten medan heltidsstudierna har fortsatt. Jag har vart sjuk jag har blivit frisk jag laddar om. Ett år äldre – ett år visare?

Vi får väl se vad 2011 har att bjuda på :)