Spårträffar

Förra veckan vart det jag och Ylva med sin kelpie Drago, vi la ett varsitt spår åt Drago och Älta och lät sedan Studsa och Täppas göra ett uppletande. Rocky fick vara kvar hemma då han och jag inte riktigt var sams för stunden och då är det bättre att låta bli att träna något än att bli ännumer irriterade på varandra ;)

Älta fick ett personspår på ca 150-200m med 2 stycken leksaker som apporter och ett avslut. Fröken markerade första leksaken men sen vart spåret mer intressant än grejerna. Vi får träna lite mer på markering av föremål och jag tror jag ska bli mer ordentlig och ha träapporter i spåret och inte leksaker. Ladda apporterna med ”spår”, så att hon vet att i spåret är det sådana vi markerar och har skoj med.

Drago fick även han ett personspår och trots ett långt uppehåll av spårande så fixade han det galant, han är rätt yvig i sitt spårmönster men tar sig fram till slutet efter en del kringelikrokar.

 

Idag var det fler som ville vara med och leka. Vi blev inte så många som jag först trodde, men 7 hundar skulle ha varsinna spår så det kräver ju lite mark ändå.

Anette o Orsa (C-kullen) la ett personspår och nu hann jag bara se första 60m för sen susade de in i snåren, men det gick bra för grabben. Han har en enormt duktig liten hjärna och nos den grabben!

Lasse o Märta (Orsas terriersyster) hade lagt ett motivationsspår åt lilla fröken och det hade även det gått bra.

Sofia o Theo (B-kullen) fick för första gången gå ett blodspår. Theo är duktig i spårskogen och fick ett spår på ca 150 m med 2 vinklar (eller ett allmänt S-spår ;) ). Han var sååå himla duktig, vek inte av mycket från spåret och fann det hela väldigt roligt. Skulle kunna gå anlagsprovet nästa vecka om det var så ;)

Sofia o Lisa (Theos schnauzersyster) gick ett spår på grusvägen och sedan fick Lisa gå Theos spår också, duktig tant hade skött sig ypperligt.

Linda o Doris (D-kullen) gick sitt första spår någonsin, ett blodspår på ca 40m (jag och avstånd…). Hon var sååå himla duktig, tyckte det var lattjolajbans och vek inte många cm från spårkärnan. Kommer bli kanon det där! Doris och Linda kom lite tidigare och vi passade på att klippa lite på Doris inför nästa veckas utställning.

Linda o Sigge (Doris bassetbror) la ett lite längre spår som fick ligga lite längre än de andras, Sigge är ju en rutinerad jakthund och löste sin uppgift utan problem!

Jag och Älta (C-kullen) la ett ca 200m långt spår med några vinklar i världens snårigaste och bergknalliga terräng, Älta var även hon klockren idag. Hon är så rolig när hon når fram till klöven, då ställer hon sig och tvättar klöven och piper samtidigt… Knasa <3

Vi hade en enormt trevlig och rolig dag med alla hundarna, varmt som attans vart det (ca 25-27 grader i skuggan) men är det sommar så är det ;)  Detta gör jag gärna om snart!

DSC_0711a DSC_0567a DSC_0697a DSC_0597a DSC_0580a DSC_0616a DSC_0582a DSC_0706a DSC_0704a DSC_0642a DSC_0610a DSC_0627a DSC_0651a

DSC_0555aaaaajj