Så var 2015

 

Ett år har passerat förbi, 2015, ett år av utveckling, glädje, skratt och många roliga stunder med hundarna, men också ett år av förändring, en ohållbar arbetssituation, tårar och besvikelser. Upp och ner som en berg och dalbana – så som alla år egentligen.

Hundarna här hemma har fått både utvecklats i diverse grenar men också bara skrotat runt en massa och njutit av vardagen, egen tomt och massa nya marker. Täppas är väl den av dem som inte mår tipptopp, det är jobbigt att se sin hund ha fysiskt ont när huvudet är med och vill så mycket. Jag hoppas att han kan få hänga med även under 2016 men vi tar en dag i taget. Studsa, Älta och Rocky är ju i sina gyllene levnadsår och det är idel glada pigga dagar.

Mina hittills 21 uppfödda valpar lever även de ett aktivt och stimulerande liv i sin vardag. De har ägare som ser dem som familjemedlemmar som sig bör, njuter av härliga stunder både i soffan och i skogen på ett eller annat sätt! Det är det viktigaste för mig, att mina små troll som en gång tumlat runt (läs rejsat) i mitt hem fortsätter att få utveckla sina färdigheter om det så är att lära sig tricks med familjens barn, stimulerande skogspromenader eller om det är nose work eller lydnadsmoment. Pudeln, och så även mina hundar, är en påhittig, finurlig och anpassningsbar sällskapsras! Jag blir så glad och varm i hjärtat när jag får rapporter om ”valparnas” vardag, stort som smått, och värderar allas liv med sin hund lika högt – oavsett hur vardagen ser ut, om den är fylld med träning och tävling eller ej. Vardagen är 99% av en hunds liv – det viktigaste är att den är nöjd, glad, trygg och tillfreds där!

Sedan är jag givetvis extra stolt och glad att mina valpköpare vill uppnå mål på diverse tävlingsbanor med sin hund. Samt hjälpa mig i min avel med utvärdering av både hälsa och mentalitet.

Under 2015 uppnådde hundar från kennel Se Upp följande

 • 2 ekipage har tävlat lydnadsklass I med 1,2 och 3e pris som resultat
 • 1 ekipage har tävlat i lydnadsklass elit, med SLCH som resultat
 • 1 ekipage har tävlat i bruksspår appellklass med godkänt resultat
 • 2 ekipage har tävlat agility kl I med totalt 10 pinnar och några pallplaceringar
 • 3 ekipage har tävlat i rallylydnad nybörjarklass med 3x RLD N,
 • 2 ekipage har tävlat rallylydnad fortsättarklass med flera kvalificerande resultat
 • 2 ekipage har startat viltspår, med godkänt anlagsklass, ett SEVCH och 2st starter i öppenklassen med 2-3e pris
 • 1 ekipage har tävlat i freestyleklass I med pallplaceringar och ett FD I
 • 3 ekipage har gjort godkända doftprov i Nosework
 • 3 hundar är under året utställda utställda med 2xCK, bt placering samt 4xCert, 2x BIR,  1xBIM och 2xCacib
 • 5 hundar har gjort BPH
 • 2 hundar har MH-beskrivits
 • 4 hundar har HD-röntgats, 3x B och 1x A
 • 2 hundar patellaundersökts, 2 x 0/0
 • 3 hundar ögonlysts, 2 ua 1 med anmärkning

Jag har dessutom haft förmånen att njuta av både Rocky-barn och Täppas-barnbarn och barnbarnsbarn, två av mina fina grabbar som bidrar till aveln med sitt fantastiska temperament på ett eller annat sätt. Nu i dagarna har Rocky en parning, det kommer bli hans sista kull i Sverige på ett tag då det är dags att utvärdera de kullar han hittills fått. I min egen valplåda ligger det en avkomma mellan honom och Studsa och trynar, jag ser framemot att lära känna honom, mr FlängArne, under hans kommande veckor och sedan få följa hans nya liv på västkusten.

Hundarna och jag har levt ett år i vårt hus nu i februari, det har renoverats helt invändigt och 2016 ska utsidan få sitt – ett roligt och givande arbete där jag har oerhörd stor hjälp av min pappa.

Jag hoppas att 2016 kan ge mig mer glädje än sorg!

Vi sparkar igång året med valpkullar, utställningar och lite annat smått och gott – så får vi se vad året har i sitt sköte.

Tusen tack till mina vänner och valpköpare som ser till att livet alltid är fyllt av glädje, upptåg, upplevelser och härliga moments att minnas för livet!