Så kom då våren – eller var det sommaren?

Det bidde varmt direkt – både efterlängtat och hatat. Jag är ingen big fan av värme men lever just nu mitt liv tillsammans med hundar, katt och ca 100 tomatplantor (+ lite annat i växtväg), bor inte jättestort så man kan väl säga att ibland känns det som att både ytan och syret håller på att ta slut ;)

Så värmen är efterlängtad på så vis att det innebär att jag kan slänga ut det som bör växa på sig utomhus, det blir veckans projekt efter jobb och hundarna. Så hoppas jag att vi kan få ställa i ordning lagom tills det är dags för Pebblan att komma hit. Nu vågar jag påstå att hon är dräktig då magen blir mer och mer synlig, illamåendet är väck och matlusten lika bra som förut. Check and check.

Trycket på valpar är fortsatt väldigt högt, det tar tid för mig att gå igenom era mail och vill att ni har i bakhuvudet att det föds kanske 3-4 valpar i en kull och ni är många många som hör av er…

Duttan som ska paras mot slutet av sommaren har några hälsotester kvar att genomföra, de skall göras nu i juni och sedan får vi se om corona hindrar mina tilltänkta planer eller ej. Hennes färgtest kom tillbaka härom dagen och hon bär på brunt så då kan det bli brunt även i den planerade kullen (om allt nu går som jag tänkt).

Annars har vardagen sin gilla gång, och det är rätt skönt när samhället är som det är just nu. Mitt jobb är precis som vanligt och förutom att jag ibland behöver irritera mig på att sommargästerna kommer ut och fyller våra små ica butiker på helgerna trots restriktioner både i resa och i trängsel… så rullar livet på. Vi njuter av allt det gröna, allt som slår ut i blom och att bli trötta både mentalt och fysiskt oavsett om vi har två eller fyra ben.

I söndags tog vi en tur på Roslagsleden, något jag ska göra mer av i sommar – njuta av min närmiljö! Bor ju ändå på en plats där invånarantalet ökar med 200% sommartid – folk kommer väl hit av en anledning tänker jag ;) Cykla och paddla är planen så nu får det här fina vädret faktiskt antingen hålla i sig eller återkomma lagom tills de dagar jag har tänkt bege mig. Hundarna vill bada och för att jag ska tycka det är trevligt tar vi gärna många fina dagar så matte slipper stå och frysa vid sjön.

Mest av allt hoppas jag ju att jag ska få rumla runt på gräsmattan med ett gäng valpar. Det ska bli det bästa av sommaren 2020 – helt oberoende av väder :D