Rapport om det ena och andra

Studsa och jag har fått till några träningspass sista veckorna. Vi har backat lite i träningen efter ett litet bakslag, eller kanske orutin… Första passet på länge för någon vecka sedan gick bra, pass nummer två däremot – då började hon slå och springa i serpentiner. Vill ju gärna att hon tar den snabbaste vägen. Tänkte att det bara skulle vara en engångsgrej men icke. Gjorde samma sak på träningen igår. Så back to basic igen nu då. Nöter lite på grundövningarna ett tag så kanske det släpper. Kortare sträcka och korta pauser på station, så får vi se om det leder någon vart. Lite skott på sträckan hann vi få till häromveckan också – oplanerat. Men det blir lätt så när vinden från skyttebanan ligger på rätt. Inga problem för Studsan, nu är hon van att arbeta under skott så det är inga större problem – däremot är hon inte van vid att vila i skott. Ska försöka få till lite stationsvila med skott, har jag aldrig tänkt på att träna… men det kan säkert vara bra ;)

Rocky får träna stadga, fotposition och ligg just nu. Går riktigt bra, han är så följsam – men har inte alls grunderna som jag brukar ge mina hundar som unga även om jag inte tränar med dem direkt när de är små. Han har ju växt upp hos en annan, så nu jobbar vi lite på grunderna och så får vi se vart vi landar.

Älta och jag spårar och fokuserar på spårandet just nu. Jag borde verkligen sätta fart med lite annat med henne. Men än är hon ju bara barnet/valp ;)

 

I övrigt så var det besiktning på huset i tisdags och inga större hemskheter hittades så om 2 veckor är huset mitt :D