Pudelmys

Smilla åkte hem till mina föräldrar för pensionärsliv över helgen och pudlarna har därför vart ensamna med mig både idag och igår. Det är en helt annan flock när en saknas…

Igår hade vi uppdrag i min mammas butik och hundarna var lugna, tysta och snälla hela tiden – trots att det sprang främmande människor in och ut hela tiden. När vi väl var klara nere på stan gick vi den långa vägen hem, det tog 1 h istället för de vanliga 30-40 min. Allt går lite långsammare när man har en nyfiken Studsa valp med sig. Hon får ännu inte gå så långa promenader med egna ben och därför bär jag henne stundvis. Men lika glad och pigg är hon för det. Väl hemma somnade de båda krullisarna sött och jag med.

Idag började vi dagen med lite träning. Täppas fick göra några linjetag och dirigeringar och Studsa fick prova på hon också. Vänster var svårt idag för Täppen när vi tränade på en klocka, jag vet inte varför – tyckte att vinden låg stilla men kanske blåste det fel eller så hade han helt enkelt en ”högerdag”. Hur som helst så satt avlämningarna idag. Överlag känns det som om Täppas helt plötsligt har blivit vuxen, kan det bero på Studsas intågande?

Den lilla hoppjerkan fick som sagt prova på bebis-linjetag och den tappade dummyn kom snabbt tillbaka på begäran. Efter det korta minipasset av träning fick de svarta rusa av sig över stock och sten innan vi gick hem – då var vi geggiga och skitiga och det är tur att de är svarta säger jag bara ;)

Nej nu vill jag att det blir minusgrader så allt gegga i skogen försvinner och marken blir hård och vit!