Position position

Ett lydnadspass på min än så länge tomma uteplats på många kvm är vad jag och hundarna har orkat med efter maten. Med alla hundarna blev det positionsträning. Smilla kan ju detta sedan länge – men nu ska här läras in högerfot, och se det var lite knepigare och mer hjärngympa för henne. Det blev lite snurrigt och förvirrande för henne vid vänster halter, hon smiter gärna runt på ”rätt” sida då…Men vi ska nog få häng på högerfot också!

Med Täppas gäller det för matte att stå rak i ryggen och inte hela tiden försöka kolla hur positionen är… gör jag inte det så ser det nämligen bra ut, men sneglar jag så förflyttar han sig utåt. Videokameran är min bästa vän!

Studsa bidde det bara lite upprepning av sådant vi tidigare fokuserat på – det var över en månad sedan vi tränade. Hon har inte tappat så mycket, men lite extra uppmuntran behövdes i början.

Även om man har sjukt mycket på dagarna att göra nu så blir man ju överlycklig av att det är ljust så pass länge som till 22-23! Får se om jag hinner klämma in ett pass till!