Påskhelg och viltspår

Söndag kväll, nästan hela helgen är över och jag har vart synnerligen aktiv!

Fredagen spenderades på Kista mässan tittandes på toy, dvärg och mellanpudlarna. En hel del snyggingar fanns det att snegla på. Det var skönt att inte ha någon hund med sig utan bara sitta, titta och fota. Tyvärr blev korten jättedåliga… dumma objektiv säger jag bara. Jag fick med mig lite schampoo och ett koppel hem också. Tyckte inte shoppingen var så mycket att hänga i julgranen, men de stora företagen fanns ju där i alla fall. Därefter körde jag hem till mamma och pappa åt middag och tog med mig Studsa hem. Damen skulle få spendera fredag och lördag ensam i hushållet för lite ”one on one” träning. Ytterst bekvämt måste jag säga att bara ha en hund att ta hand om, Studsa är dessutom så okomplicerad man kan bli!

Lördag steg vi upp, jag gick ut och la två spår. Ett rakt motivationsspår och ett som kanske blev 150-200m med två 90 graders vinklar. Det första spåret tog vi på morgonen, fick kanske ligga 30-40 minuter – det gick med en rasande fart och var inga problem att följa! Spår nr 2 tog vi ca 2-3 h senare och var inga problem där heller. Ett uppbrott mitt i spåret för att undra vad den mystiska stubben var för figur (spökålder och otottad ger lite spännande upptäckter ibland), men när hon kollat av stubben så letade hon sig självmant tillbaka till spåret och fortsatte till slutet. Liten tvekan vid klöven men greppade så småningom!

Vi hann med lite lydnad och handlingsträning på eftermiddagen också. Sedan medan jag städade sov damen sig pigg igen. På kvällen mötte vi upp Linnéa och grabbarna för en promenad, väl hemma igen kring 21 dog vi i soffan.

Idag har vi efter en sovmorgon och lunch hemma hos mamma och pappa åkt till mormor & morfar. Där la jag ett ganska kort spår men väldigt skiftande i terrängen. Det gick igenom stenrösen och passerade diken och traktorvägar. Det fick ligga 2h medan vi fikade och kollade över vad syster och jag ska hitta på med stugan. Det ska bli lite färg och fason på torpet så vi kan tillbringa sommardagar där utan problem. Spåret gick jättebra! Trots att vi hade med oss hela den två benta familjen i led, de tvivlade på att Studsa kunde koncentrera sig och ville se det med egna ögon :p. Och visst gjorde hon det! Hon hade lite problem över traktorvägen, förmodligen för att det var korsade människospår där… Vi gick förbi ena matstället för rådjuren också så det var en hel del färska spår också! Men efter en del ringning så hittade hon tillbaka. Jag hade lagt upp klöven på en rejäl sten så hon fick jobba lite för att komma åt den också. Idag var det ingen tvekan om att det var klöven hon ville ha!

Täppas och Smilla fick ett varsitt spår de också. Där råder det ingen tvekan om vad som ska göras och det görs på bästa sätt. Täppas lyckades ta sig ur selen och fick spåra för egen maskin, jag gick ca 10-20 m bort från honom. Men han höll behagligt tempo och tuffade på för egen maskin. Nyttigt för både matte och hund, tror vi ska göra lite fri-spår igen faktiskt. Smilla ja hon spårar på sitt sätt och flyger fram i doftkorridoren som en galning. Men fram kommer man, och stolt som en tupp fick hon sedan springa runt och visa alla vilken fin klöv hon hittat.

Vi tog en sväng i skogen innan vi begav oss hem. Grillade hemma hos mamma och pappa och nu är jag och pudlarna i lägenheten. Smilla är kvar på landet och glassar någon dag till!

Imorgon får det bli spår igen och förmodligen ikea.