Orsa och Acke

Ur C-kullen har båda vart ute på ”tävlingsbanorna” under veckan.

Acke gjorde i måndags BPH med matte, är alltid spännande att se hur ens hund reagerar i ”testsituationer” och jag tror Åsa blev både förvånad men även fick en del reaktioner som var väntade. Nu är Acke fortfarande ung, de är ju precis fyllda 14 månader och jag tror att hans naturliga trygghet kommer komma med åldern. Beskrivningen visade en Acke som är rätt laidback när det gäller folk, tycker om att leka (även om matte menar att han är mer för lek i vardagen), inte har några problem med ljud varken i skrammel eller skott, är förtjust i mat och jobbar ihärdigt för att få det han vill ha, han tycker det är lite jobbigt i vissa situationer och kan visa en del tomma hot men lagrar inga rädslor. Som sagt jag tror med lite mognad kommer han landa i en trygg, lekfull hane som matte kommer få massa skoj med.

Brorsan Orsa har startat på sin andra rallylydnadstävling och smög iväg till min klubb för tävlan utan att jag visste ;)  Men trots utebliven hejarklack så blev det 96 poäng och en 3e plats på pallen! Ett andra godkänt resultat inom loppet av en månad, duktiga både matte och Orsa!

Det är så roligt att de båda har kommit till mattar (och hussar) som vill jobba med sina hundar. Älta kommer hem om några veckor och nu är jag såå sugen på att dra igång henne ordentligt i ”något” ;)

 

.