Nosdutt, död och gå runt

Jag har legat av mig med Studsas träning, har helt enkelt inte hunnit på sista tiden. Men nu ikväll tog vi tag i några småsaker som kan göras inne. Nosdutt tillexempel – hon är ju bara så söt när hon kopplar sådär ruskigt fort som bara hon kan. 10 min träning med bra repetitioner gjorde att hon efter att jag sagt ”nu är det slut” gick och satte nosen mot varenda möbel – samtidigt som hon sneglade efter mig i hopp om att få ett klick och godis. Det är så lätt hänt att man tränar sönder beteenden så de där 10 min räcker, men Studsa hade tydligen andra åsikter :)

Smillan fick träna på att ”ligga död” och att lyfta bakbenen på kommando. Det senare är lite svårare och hon blir lätt frustrerad och kopplar än så länge inte, vill gärna backa och göra snurrar istället. Men det ska gå…

Täppas fick en omgång med ”gå runt” övningar. Dvs att springa runt eventuella hinder som kan finnas… en fåtölj, ett bord, en dörr, en vägg – ja allt vi kunde hitta. Höger och vänster. Han har lättare för vänster av någon konstig anledning. Detta är kommandon som mina hundar lär sig ganska fort, jag låter dem medvetet gå fel på promenader när de är unga så de lär sig runda elstolpar och snöpinnar. Smilla och Täppas går nu automatiskt upp från diken när det kommer en stolpe – allt för att jag ska slippa hämta koppel på andra sidan stolpen. Himla smidigt är det! Så nu använder vi ”gå runt” för lite hjärnjympa inomhus ikväll.

Nu ska det bli ett litet lekpass i klösträdet med Spira så somnar alla djuren gott ikväll/natt – matte med förhoppningsvis!