Nattlig träning

Igår kväll var jag och pudlarna ute på den sena rundan. Både Studsa och Täppas var riktigt träningssugna av deras uppsyn (och spontana fotgående…) att dömma

Vi var på den plogade gångvägen precis utanför vilket begränsade min rörelseförmåga lite. Hundarna skuttar ju gärna ut i den djupa oplogade snön men jag hade bara hoppat i gympaskorna så nja det kändes inte så lockande. Med tanke på bristande yta på bredden så att säga blev det mest fokus på ställande, läggande och inkallning. För täppas är det ju rutin, för studsa nya saker. Ställandet avvaktar jag lite med tills jag har bestämt mig för hur jag ska träna in det. Men läggandet jobbade vi med snabba ligg i rörelse, än så länge framför mig (eller snett till vänster). Hon lägger sig naturligt ganska pang på så att säga – trixet är att hon är minst lika snabb upp. Måste lägga mer tid på stadgan i ligg. Ligg betyder ligg tills något annat blir sagt helt enkelt.

Täppas fick köra igenom både ställandet och läggande under gång samt inkallning med stå innan jag började köra inkallningar växelvis med dem. Superbra träning för Studsa som behöver stadgeträning. Man kommer på sin inkallningssignal inte på Täppas… Några korsinkallningar tog det innan hon vackert satt kvar på rumpan när jag ropade på Täppas eller skrek korv.

Sakta sakta börjar lusten och orken för träningen smyga sig på igen. Ska det vara så här kallt länge så blir man ju helt klart begränsad – men det kan i och för sig vara bra också, då rusar jag inte in i något slags träningssug som jag inte gör något med. Nej jag ska tillbringa några av de där kalla timmarna till att planera träningarna, tävlingar och så mycket som jag bara kan.

Struktur är nyckelordet för 2010 – tror ni jag kan klara det?