Näe

Idag tog pudlarna och jag en promenad inne i Uppsala (eller utanför uppsala men inte hemma). Innan vi for vidare till Ikea så tänkte jag att hundarna skulle få jobba lite… slängde ut 2 vantar, 1 matskål och Studsa bidrog med en trasig boll hon hittat tidigare på en rätt vid men grund yta i helt öppen terräng. Vinden låg på lite men inte så farligt.

Det första jag tänkte på med Studsa var att hon var mycket långsammare än vanligt och att hon rör sig mer bredbent/stelt bak- gissningsvis börjar magen göra så hon behöver tänka till lite ;)  Sedan var hon väldigt frågande idag, dubbelkollade med mig flera gånger – det kan hon göra annars också, men oftast så stannar hon upp (precis som ni kan se att hon gör då och då på filmen) men när hon inte får någon respons från mig så fortsätter hon jobba. Idag sprang hon in till mig flera gånger, speciellt då när hon inte hittat något under en period. Ser ju på filmen (och hör) att jag pratar mer än vad jag behöver, som vanligt. Skulle inte skickat ut henne utan bara, precis som jag gör när hon dubbelkollar med mig på avstånd, vara tyst. Sedan hade hon slarv vid avlämningar, dels med att hon ville dra ärevarv men också lämna i handen/vid mig.

En del av detta beror nog på att vi inte kört på länge, något häromdagen som inte var i liknande terräng och framförallt med fler föremål = större chans att lyckas. Ska gå ut imorgon igen och se hur det ser ut då, ska vara lite mer förberedd och tänka igenom vart grejerna ligger och hur jag skickar (idag riktade jag henne inte mer än på slutet när hon upprepande gånger bad om hjälp).

Det andra som hände, som tyvärr inte hörs lika mycket på filmen som det gjorde i verkligheten) var att det helt plötsligt började skjutas precis bakom huset vi var. Först trodde jag det var skott, för det lät så – men sen kom det tätt så antar att det var fyrverkerier. Studsa stannade till men fortsatte att jobba och det får jag ju ändå vara nöjd med :)

Täppas satt som ett ljus bakom mig hela tiden, även om han pep till någon gång här och där över hur oooorättvist det var att inte han fick göra något.