’My dog’ på flera sätt

För 2 år sedan nu i februari mars hade jag världens ågren i valet mellan de 4a töserna i Manta och Rockys kull, det var väl egentligen 2 valpar det stod mellan – vilken skulle jag spara för att förhoppningsvis kunna gå vidare med linjen. Båda underbara men på olika sätt. Jag ältade och velade, som jag brukar, länge och väl – frågade vänner om vem de tyckte bäst om (både exteriört och mentalt). De flesta ansåg valp x men jag kunde liksom inte släppa valp y. Det var något med henne, hennes sätt att ta sig an livet som jag bara inte kunde frångå. Kanske kallas det magkänsla, kanske var det bara en slump eller så var det ödet. Fröken röd fick flytta till  Linda med familj på foder.

Månaderna gick och fröken utvecklades åt både det ena och andra hållet, med sidor både från mamma och pappa både exteriört och mentalt gick hon från klarhet till klarhet. Lite gänglig och lite flamsig som unghund, men så bara hände något förra våren/försommaren – det var som att alla delar plötsligt beslöt sig för att sammanstråla och bilda en enhet ;)

Doris är en elegant härlig tik med resning och hon tycker det mesta i livet är så himla skoj! Det syns i hennes ögon och det märks i sättet hon för sig, nyfiken på livet och så oerhört rolig att ha omkring sig. Hon är så ljuvlig på alla sätt och vis, den där känslan av att hon tar för sig i livet utan att för den sakens skull vara ”to much” – ibland gör den rätt den där magkänslan. Utställningar tycker hon är superskoj och att springa i ringen är något av det roligaste, jag skulle önska att jag kunde ta ut steget och hålla takten med Doris – för som det är just nu är det jag som bromsar henne och det och det faktum att Doris ibland tycker det är lite väl skoj och plöjer marken för att få leka i ringen…  I vardagen är fröken lika lättsam, går alltid lös, leker med barnen på ett balanserat sätt, är med matte Linda på trimmet när hon jobbar och roar den stackars basseten därhemma med många förslag till galna upptåg ;) . En tydlig på och avknapp, mamma Mantas energi och pappa Rockys ”jag bara är”.

I fredags vart hon, och övriga D-kullen, 2 år gamla. Vi åkte en låååång väg ner till göteborg i snökaos de vanliga 6 h tog närmare 10h. Vi damp ner hos Annika och Anna, kennel Sine Cera, mitt i natten vid 1-1.30 och kom snabbt i säng. Rise and shine igen vid 7 snåret för att bege sig mot Svenska Mässan där 31 mellanpudlar var anmälda. Jag var inte jättepepp och känslan var väl sådan att detta aldrig kommer gå vägen. Det var tre fina tikar i öppenklassen, varav en var Doris, vi vann den klassen och i bästa tik sedan vart vi 3a efter 2 fina champions. Därmed fick Doris sitt 5e cert och sista för att bli champion – 1 dag efter 2års dagen! Vilken grej alltså, världens finaste Doran! Nöjda, trötta for vi hem till Annika och Anna igen – fick lite mat, vin och champagne i magen. I säng och sen upp igen för dag nr 2 på Svenska Mässan.

Doris var helt slut. Jag var helt slut. Lång väntan till championklassen, Doris var sååå himla rolig att visa – gav allt och lite till ;) Vi vann championklassen över lördagens vinnare och en till. Sedan blixtrade fröken till än mer i bästa tik och vi sprang hem det också!! Mot hanen vart vi sedemera BIM, men lika nöjda var vi för det! Söndagen gav oss ett cacib och en Crufts-kvalificering. Ett synnerligen bra sätt att starta 2016!

Vi missade tydligen att Mydog har en championparad under finalerna för de hundar som blivit champion under dagen, köpte ingen katalog så den infon flög förbi mig, när vi mötte lördagens domare på shoppingdelen av mässan och han kom fram och sa att han hade saknat oss i den paraden ”she has so nice carriage and drive – so so lovely bitch” kändes det som att vi redan tagit vårt ärevarv.

Målet för våren 2016 var att ta det svenska championatet. Till hösten blir det förhoppningsvis valpar, till dess får vi helt enkelt sätta upp ett annat mål ;)

Tusen tack för alla grattisar! Helgen var precis vad jag behövde – trots lång körning, lite sömn samt slit och släng så var jag utvilad på något sätt. Härlig stämning kring pudelringen måste jag säga :D  Extra tack till Annika och Anna för att jag fick våldgästa med brudarna!

Och ett megastort tack till Doris matte Linda som gör allt för denna pärla till vardags! <3