Mulet

Idag har det vart tråkigt väder. Jag känner mig dock på bättringsvägen och hade tänkt ta ett träningspass på eftermiddagen. Äntligen är det ju ljust länge! Våren är sannerligen på väg :)

Tråkigt besked fick vi för någon vecka sedan. Mantas bror Hoksu har fel på sina armbågar, 3or både på höger och vänster sida. Höfterna är A/A. Det är så himla tråkigt, denna gosse som ska roa sin matte på agilityplanerna var det tänkt. Nu får vi hoppas att han håller länge och får ett bra liv trots problem med armbågarna. Än så länge märks det inget på honom, men jag vågar påstå att det kommer… men fördel i att matte vet vart problemen sitter och kan jobba för att han ska hålla länge! Systrarna Uikku och Pitsi är ju sedan tidigare röntgade fria både fram och bak. Det är snart dags för Manta och om oron fanns där tidigare så har den tyvärr växt nu. Inte för att vi har misstänkt att något är fel, men inför hälsokollerna är jag alltid nervös. Man vet ju inte om det ska dyka upp ngt eller ej. Men det är inget att göra, bara hålla tummarna för att hon följer sina systrars resultat. Jag hoppas att övriga 2 i finland som är oröntgade går och blir röntgade så vi ser om det bara är Hoksu som är drabbad eller om det är fler. Både Täppas och mamma Tatsi har röntgade armbågar utan några tecken på fel. Återigen skulle jag önska att fler röntgade Täppas avkommor för att se om det finns samband eller ej.

Nej nu ska vi ut och träna. Återkommer med Mantas resultat så fort röntgen och plåtar har gjorts och avlästs. Tills dess lever vi mellan tro och fasa.