Mer lagom

Vädret lagom varmt idag ;)  På kvällspromenaden gjorde jag uppletande åt Studsa och Täppas, det är en perfekt glänta där man kan få till ett par rätt svåra skick men ändå se vad hundarna gör tack vare nivåskillnader och tallskog.

La med flit ut 9 saker  i formen av siffran 8  i en ruta på 40×40, tanken med detta var att dels få dem att jobba koncentrerat på en del av rutan utan att 1. byta sak och 2. tycka att de är färdiga med det området. Studsa har kommit på att hon kan byta grejer och Täppas tenderar att markera områden och sen liksom checka av dem och inte återkomma. Både bra och dåligt men när han gör det slarvigt blir det dåligt för då kan han ju ha missat något.

Studsa gjorde ett bra jobb men det tror jag mestadels berodde på att hon är lite långsammare än vanligt, har inte riktigt kommit tillbaka till kondition efter kullen, och inte var lika het som hon brukar. Försökte göra ett byte men agerade precis som jag vill att hon ska göra – ha kvar föremålet i munnen, stanna upp och markera det andra föremålet för att på nästa skick springa ut och hämta det hon lämnade. Duktig pudel!

Täppas gick inte att lura med denna uppgift, han fattade precis att alla låg i ett och samma område och jobbade inte nämnvärt mycket i rutan för att lokalisera sakerna. Får försöka hitta på något annat för att han ska jobba mer aktivt med varje ”delruta” i rutan.

Älta fick träna lite inkallning och stadga i sitt – lillskruttan var så dutti så :)

DSC_0475a DSC_0462a DSC_0513a