Lite splittrat just nu

Studsa är i höglöp och Rocky kom hem förra lördagen. Jorå – det här med att leva med hane och tik kan ju ha sina för- och nackdelar… Nu har jag faktiskt inte ens låtit dem träffas, Rocky har ju vart på kollo där det även där vart löptik så att han fixar det är jag fullt medveten om. Inget markerande, inget ylande och en glad och go kille trots löptik. Härligt att veta! Och det skulle säkerligen gå lika bra här. Men skillnaden är att jag lever i ett mindre hem och har hundarna med mig på jobbet, det blir liksom krångligare att se till att de inte är lösa ensamma… Därför bor Studsa och Täppas hos mina föräldrar just nu, pappa är hemma vissa dagar och då har de det ultimat! När båda föräldrarna jobbar har jag åkt dit (ca 4 mil) innan jobbet och efter jobbet för att rasta och utfodra osv. Vilket gjort att jag fått ännu längre dagar. Gått upp vid 04.30 och kommit hem vid 20-tiden. Till nästa vecka är vi samlade igen så det inte blir så mycket farande. Skönt!

Idag har Älta fått ett 300 m appellspår på ängsmark, det fick ligga ca 30 min och hade en apport + slutet. Det vart lite knivigt stundtals, svårt för mig att veta varför – kanske korsande vilt? Eller bara en splittrad Älta? Hon snurrade och ringade på en raksträcka och i en vinkel. Kom rätt till slut men ville att jag skulle hjälpa henne, när hon inte fick respons mer än att jag tog något steg framåt och sa ”ja” vid något tillfälle blir hon frustrerad. När hon är tillräckligt irriterad börjar hon dock jobba igen, ”allt ska man behöva göra själv” ;)

Rocky fick vara med och leka lite under uppletandet, han har ett sådant starkt föremålsintresse att det är lite smått galet. Duktig kille jobbade bra med nosen och vallade av rutan metodiskt. Avlämningarna är det lite si och så med, men något måste vi ju jobba på :P

Trötta och nöjda tog vi en kvällspromenad på aktiviteten och sen gick vi hem och ”dog”.

test palts
DSC_0101a