Lata söndag

Idag har jag vart ledig. Och verkligen sett till att vara just ledig, vi började dagen med att få sova hela natten (vilket inte skett på en vecka då hundarna vart lite vårtossiga) och vakna utvilade vid 8 tiden. En seg morgon i soffan för att sedan utforska närområdet.

Med en flytt kommer nya skogar, nya grusvägar och nya åkrar att utforska. Vi har hållit oss på vägen och den direkta skogen tidigare eftersom att mörkret ofta fallit när jag stigit upp eller kommit hem. Idag utforskade vi Roslagsleden som går bara 100 m från mitt hus, helt otroligt så var det plogat och fin väg i något som kändes som en evighet. Vi gick i ca 3,5 km innan jag kände att jag var tvungen att vända, efter en titt i GPSn på mobilen insåg jag att jag annars skulle fått gå ca milen för att komma hem och visst nu vart det ju 7 km, så vart ju inte så stor skillnad ;)   Täppas huttrade av stormarna redan innan vi gick ut så han fick vajert ha täcke på sig, märks att han inte riktigt är lika fräsch som han brukar. Men han hänger på i sin egen takt medan de andra tre virvlar runt honom.

10387315_955216904511196_2338164081884003512

Egentligen borde jag väl ha tillbringat denna lediga dag i trimmet med pälsvårdsrenovering men nä det får skjutas upp ytterligare som synes ;)

Efter promenaden fick jag lite fixat i hemmet och sedan har Älta fått ett spår och Studsa en uppletanderuta. Borde egentligen träna lydnad med dem båda för varför träna det som är roligt och skjuta undan det vi borde göra? Väldigt logiskt men ändå inte.

Båda flickorna utförde sina tilldelade uppgifter väl och sedan har vi haft en lugn kväll i soffan. En söndag i min smak!