Klick klick

På min nyckelknippa har jag hängt en klicker och ett klickerarmband (ni vet ett sådant där spiralarmband i plast). När vi har vart iväg med bilen och ska gå från parkeringen och mot dörren vill hundarna gärna bära på något. Täppas brukar hitta en kotte som han tramsar runt med, Smilla vill bära sitt koppel eller om jag har någon lämplig kasse hon kan bära och Studsa ja hon brukar få ta det som finns i bilen (leksak). Nu fanns det ingen leksak så jag gav henne nyckelknippan.

Sakta går vi mot dörren hundarna tramsar runt med sina saker då jag ser katten. Dumma dumma katt som tycker om hundar :P  Mina brukar inte jaga honom men jag hade det lite på känn att idag var en sådan dag… Så jag uppmärksammar hundarna på att jag fortfarande är i närheten och att vi icke skulle jaga katt. Då kommer Studsa upp ”fot” och går vid sidan om mig med nyckelknippan i munnen, jag säger ”bra – vad duktig du är”. Så tappar hon knippan och får ta ett nytt grepp – kommer åt knappen på klickern ”ooooooh matte hööööörde du”. Hon kom upp fot vid min sida och jag sa ”bra” och hon klickade sig själv ;) Sen gick hon resterande 40m och klick klick klick klick i fotposition med svansen i truboläge och var sååå duktig där i sitt fot. Självbelönande beteenden får en helt ny innebörd:P

Om en stund hade jag tänkt att gå ner till sjön så får Smilla och Täppas bada. Studsa vill jag inte utsätts för nya bakteriemiljöer (eller om det var det där med att orka föna henne torr efteråt som var den egentliga ursäkten).  Jag ska ta en stund lydnadsträning med henne medan de andra torkar på gräsmattan sen :)