I dunkelt ljus

Har vi idag tränat lydnad. Jag är ett stort fan av hösten, gillar luften och kylan som kommer men det finns ett stort men och det är mörkret. Usch nu blir det mörkt tidigt och snart är det dags att flytta klockslaget, då kommer mörkret ännu tidigare.

Nackdel nummer två – att bo på landet. Det är mörkare än mörkast och ska man försöka träna något som kräver yta blir det omöjligt. Idag körde jag upp till vår idrottsplats för att se om de hade fotbollsträning – då kan man passa på att träna längs ena kanten. Tyvärr var det inte så… så det fick bli ett pass lydnad på parkeringen med ljuset av en svag svag lampa från en skylt. Ytan blev därför begränsad och därmed även vad jag kunde göra…

Jobbade mycket med positionsträning och omvänt lockande i stadgan. Studsa har något slags gummiband i rumpa och fötter så det gäller att vara snabb. Så idag har jag tränat på att hon ska tränga, vilket känns så bakvänt och fel att göra men det är den typen av träning jag tror och hoppas att hon behöver (tillsammans med klossträning). Hon fattade fort vad jag var ute efter och efter några repetitioner vred hon in kroppen och jag fokuserade själv på att belöna från hennes vänstersida med en kringgående rörelse med min vänster hand. Klick och godis till oss båda.

Stadga med omvänt lockande i stå-sitt-ligg , varvat med lite fotgående, gjorde vi innan vi gjorde hopp och lek för kvällen. Lagom pass på 20-25 min.