Händelserik helg

Vi har vart så sociala i helgen så ;)

Annika och Manta har vart här, Tina och Nuka likaså (halva helgen) och vi har haft besök av (förhoppningsvis) framtida valpköpare. Så det har vart fullt sjå hela helgen. Roligt! :)  Anledningen till nästan all aktivitet har vart utställningar i dagarna 2. Manta ställdes i unghundsklass båda dagarna och har utvecklats så fint bara på det sista halvåret, ”lilla” tösen.

I lördags var det internationell utställning på Vallentuna flygfält, Dan Ericson dömde mellisarna. Manta slutmättes (41 cm fast nja tror inte riktigt att det är så högt men men) och var 1 av 6 tikar i unghundsklassen. Hon fick excellent och placerade sig som 3a i klassen med CK. I bästa tik sen så blev hon oplacerad. Men vi är så nöjda! Och jag är så nöjd med både Manta men framförallt så glad att hon bor, sköts och visas av matte Annika. Du gör ett superbra jobb med henne!

Kritiken från i lördags: ”Snygg tik, bra front, kropp och rygg. Utmärkt svans och bakställ. Skulle önska djupare svärta och mörkare ögon. Mkt goda rörelser.” 

På söndagen laddade vi om och for till österbybruk och den nationella utställningen där. Då var manta trött, ja vi allihopa tror jag – så Tina fick hoppa ur regnstället och byta av Annika innan bästa tik. Denna dag blev Manta 2a i unghundsklassen med excellent och CK. I bästa tik blev hon oplacerad. Återigen nöjda tvåbeningar med fröken.

Kritiken löd ” Mkt vacker välbalanserad tik, utm kropp för ålder. Mkt tilltalande huvud av bra längd, tillräckligt förbröst. Flott topline och resning, välansatt svans, utm päls för ålder, visar sig med härlig attityd och rör sig väl”
Domare denna dag var Veli-Pekka Kumpumäki.

Trötta, nöjda och alltid lika glada for vi hemåt efter en lång helg.