Från sex till två

Då har de små börjat lämna boet för att rota sig hos sina nya mattar och hussar.

Jag är så nöjd med vart alla valparna hamnar och de flesta verkar ha tagit de första dygnet/dygnen bra i sina hem. Det är ju alltid lite nervöst från alla håll och kanter vid ankomst av ny familjemedlem och för mig med flytt från tryggheten valpen haft här. Lite pip och gnäll kan man ju förvänta sig de första nätterna om det vill sig illa – dagarna brukar de inte hinna med att sakna varken mamma eller syskonen :)

D-kullen har verkligen vart en fröjd att ha här hemma. Så himla balanserade, tokiga, framåt, sociala och helt fullständigt galna valpar på alla sätt och vis – precis som det ska vara! Full fart när det gäller men med en avknapp när aktivitet avbryts eller tar slut. Lätthanterliga och har inte protesterat alls varken vid rakning, föning, klippning – de sa inte ens ett knyst när veterinär chippade/vaccinerade. De bara accepterar läget – oavsett om det vart nya miljöer, bilåkning, pälsvård eller något annat, de har undersökt läget och sen bara accepterat. En fröjd! Sedan har de massa go, massa envishet (en del mer än andra), massa leklust och kamplust, överdriven slughet redan som små och en matlust som heter duga. De kommer ge en hel del gråa hår hos sina ägare är jag säker på – men jag hoppas innerligt att de alla behåller den där lättsamheten upp i vuxen ålder! :)

Exteriört är de en väldigt jämn kull, vilket är roligt men också vart svårt i valet av hund att behålla för mig. Det är egentligen 2 som skiljer sig från övriga 4. Svart och Turkos är lite mer kroppade och ”satta” än övriga 4 som är lite mer högbenta och eleganta. Det ska bli intressant att se skillnaderna och likheterna på dem när de är färdiga.

 

Se Upp Dansa på min grav ”Ruff” (hane 1/svart) bor numera i Hudiksvall (flyttar till Sundsvall i maj/juni) hos Elin och Erik, där kommer han få leva ett aktivt skogs och uteliv med lite krydda av diverse träning. Ruff är D-kullens ferdinand, lugn som en filbunke och tar det mesta med ro – satt gärna på berget och bara tittade ut över ägorna. Hanterar konstigheter genom att också bara sätta sig, betrakta på avstånd och sen rusa fram och undersöka. Glad i folk och fä, tycker om mat och är en riktig pussare. När han väl sätter fart är han väldigt explosiv och man ska nog inte luras av hans rätt coola sätt – det finns krut i de där tassarna också :D

Ruffisbada
Ruff, 8 veckor

Se Upp Ta på dig dansskorna ”Challa” (tik 2/beige), har flyttat till Martina med familj. Challa kommer hålla dem sysselsatta – denna lilla fröken är både orädd och har skinn på näsan. Kullens klätterapa och tar sig upp i ansiktshöjd på nolltid för att ge en puss. Mycket kamplust och en envishet som kommer ge både lycka och gråa hår. Duktig på att koppla av och går från noll till hundra på en sekund, även om hon är intensiv så har hon det mest mjuka och sociala sätt mot både hundar och folk. Undersöker nya saker genom att med god resning trava fram och se vad det är frågan om. För Challa kommer det bli lite allt möjligt på agendan.

Challa, 8 veckor
Challa, 8 veckor

Se Upp Dansa Pausa ”Nikki” (tik 3/turkos) har flyttat till Sofia för att bli en ny aktiv tävlingskamrat i både freestyle, agility och juniorhandling/utställning. Denna lilla donna är den som ”syns mest” i kullen, tar plats och vart man än vände huvudet så var hon där. Mjuk och go mot folk men rätt duktig på att terrorisera sina syskon ;) (duktig mot äldre hundar). Stort föremålsintresse och en förkärlek för att äta det förbjudna. Himla lätthanterlig och finner sig i det mesta, kryper gärna upp tätt tätt för att sova och vill vara med där det händer grejer. Är den som hejdlöst undersökt allt utan några som helst spärrar, först fram vinner är frökens melodi.

Nikki, 8 veckor
Nikki, 8 veckor

Se Upp Jag kräver Dans ”Doris”  (tik 1/röd) har flyttat till Linda med familj som foderhund. Tanken är att hon förhoppningsvis ska föra linjen vidare i framtiden. Doris är kullens sociala clown, det ska alltid bäras runt på något och hon kommer gärna och visar upp de fynd hon gjort. Svansen går i turbo, allt i livet verkar lösa sig om man är glad,  och hon följer efter en som en hund ;)  Så himla social i allt och är en mjuk hund med massa spring i benen, en tydlig av och påknapp och är inte sen att haka på aktivitet. Påminner väldigt mycket om morfar Täppas i ung ålder.  Hon kommer få pyssla med lite av varje hos matte och ställas ut lite av mig.

Doris, 8 veckor
Doris, 8 veckor

Blå och Chilli (Rosa) som är kvar hemma märks knappt, jösses – två valpar är som en barnlek. För det första går det ju inte undan ute på samma sätt, jag kan ju se två valpar samtidigt och om det skulle behövas även springa ikapp två valpar utan större problem. De skitar inte ner på samma sätt inomhus och framförallt så märker jag att deras sov och vakentider är mycket längre. Antar att de tidigare vart någon/några som vaknat och sen har hela gänget dragit igång. Nu sover de ju riktigt länge utan problem ;). De härjar ju precis som vanligt när de är vakna och är minst lika aktiva som förut… vissa saker ändras ju inte

Jag ska försöka bada och klippa även dem imorgon, även fast de blir kvar lite längre.

Även Manta har åkt hem till sig, denna gång ”på riktigt”. Nu har Manta haft sina 2 kullar hos mig och är Annikas till 100%, det har som vanligt vart helt underbart att ha henne hemma med valpkull. Hon är verkligen en supermamma och en fröjd att ha som tik. Nu blir det en period av vila och återhämtning hos matte innan de kan dra igång agilityträning och tävling igen.