Flyttade C-kullsvalpar

Hektiska veckor har det vart och hemsida och blogg har fått stå tillbaka lite. Jag har lagt all tid på det som tagit mest tid nämligen valparna :)

Svisch sa det så var de små knoddarna 8 veckor och flyttfärdiga. De var helt fantastiska hos veterinären vid besiktningen, busade med alla tänkbara sladdar i rummet och bet både veterinärer och sköterskor i både näsa, öra och byxben. De är ett ytterst trevligt gäng alla tre, nu är jag väl aningens partisk i frågan men andra som inte är lika partiska har sagt samma sak så någon slags sanning vågar jag mig påstå att det är – glada, framåt, galet mycket leklust, trygga, stabila, avknappar och påknappar dessutom himla trevligt byggda och fina huvuden. Man kan inte annat än vara sjukt nöjd att kombinationen blev så bra som den blev. Nu är ju knoddarna bara 9,5v så mycket ska ju hända men grundstenen finns där nu är det upp till oss ägare att bygga vidare och ta tillvara på de egenskaper som finns.

Se Upp Ett herrans liv ”Acke” (grön) numer boendes hos Åsa Lundström i Piteå. Acke var kullens myspropp, skulle gärna gärna sova nära och var också gärna nära ute. Full av bus och en hejare på att pussas, duktig på att använda sin nos och kunde utan problem lokalisera godsaker i min väska eller i en jackficka som hängde på hängaren. Matglad som få ;)  Exteriört har han en härlig kort kropp med balanserade vinklar fram och bak, härlig resning och hals,  ett fint smalt mejslat huvud och mörka små ögon. Han tippade (tyvärr) sin svans sista veckan och kommer nog få en väl glad variant som vuxen. Hos Åsa med familj ska killen bli agilitystjärna och kommer synas i en och annan utställningsring hoppas vi.

SUherransliv4

SUherransliv3

Se Upp Pang i bygget ”Orsa” (blå) numer boendes hos Anette och make i Vällingby. Herr morrhoppa, överlag så pratar han väldigt mycket (likt sin mor fast inte falsett ;) ) och har en kamp och leklust som jag aldrig skådat hos en valp. Rund och go även han – toookig i mat. Självständig ute och upptäcker gärna nya miljöer. Han var den i kullen som var mest social, både med hundar och folk. Allt skulle hälsas på och han gör det på ett balanserat sätt, utan att bli för flamsig eller ta i så han spricker. Hos Anette kommer han få pyssla med lite av varje och jag hoppas att vi kommer få träffa på honom på tävlingsbanorna i framtiden! Jag kommer försöka få herrn utställd också, han är precis som sin bror av den kortare modellen, stabil och satt. Bra front och ok vinklar bak. Ett underbart fint huvud med välutfylld haka och även han små mörka ögon.

Orsa 8veckor

orsa8vhuvud

Se Upp Meningen med livet ”Älta”. Ja det kanske var meningen från början? Efter mycket ältande fram och tillbaka togs beslutet att fröken får stanna hemma (tillsvidare). Älta är en självständig fröken, visserligen har upptäckarlustan försvunnit lite med att bröderna inte finns som stöd men hon är fortfarande väldigt självsäker här i livet. Trygg i sig själv och har lätt för att koppla av och sover verkligen när hon sover. Full fart därimellan. Stor leklust och kampar gärna. Exteriört är hon lite längre i kroppen, mer elegant än sina bröder, har höga ben med bra vinklar och en fin resning. Smalt lite längre huvud som hade kunnat vara bättre utfyllt. Tiden får visa vad det blir av denna fröken.

DSC_0834a

Livet med C-kullen har verkligen vart lättsamt och jag hoppas innerligt att livet fortsätter vara så lättsamt för både Acke, Orsa och Älta. Precis så som en pudel ska vara. Nu tar det något år innan det blir kull igen, vi får se vem som blir D-kullens mamma – om Manta eller Iris får bli först ut i ordningen. För Iris och Rocky väntar det lite hälsotester här i maj, de ska både ögonlysas, patella undersökas och prcd-testas (även fast jag vet att Rocky är A).