Fjärrdirigering

Det är kaallt ute idag – jag är inte så sugen på att vara ute längre stunder själv och bland hundarna så varierar väl iofs lusten att vara ute men de flesta av dem (dvs alla utom Studsa) tycker det är mysigare inomhus :)

Jag är på väg upp till BK för ett pass lydnad med dem, men satte mig på golvet först för att klicka lite fjärrdirigering med både Täppas och Studsa. Täppas börjar faktiskt få kläm på att det är fyra tassar som ska vara i marken och att de gärna får vara kvar på samma ställe under skiftena… Så fort jag tar fram klickern så börjar hans framben nämligen att veva – begreppet ”trampa” var det första vi lärde in och beteendet är tydligen väldigt befäst :P

För Studsa är fjärr-träningen ganska färsk, så det är fokus på att vika bakåt på rätt sätt och att sätta sig utan att flytta rumpan. Hon har svårt att sätta sig från ligg, ”lagd hund ligger” verkar vara ett begrepp hon tagit fasta på… Får försöka tänka ut någon smart idé hur jag ska få henne att tycka att det är okej att sätta sig, för det är som om hon tror att hon inte får.

Medan jag tränade med pudlarna hittade smilla träningsryggsäcken… det försvann lite levergodis, och sen tog hon upp metallapporten och kom och satte sig vid kompostgallret (tränade i köket där jag inte har någon dörr). Sötnöten – jaja hon hade ju redan fått belöning för sitt arbete *tss*

Nu ska jag slänga på mig långkallingarna och bege mig till BK för lite mer träning av sådant som kräver lite större ytor ;)