En smart pudel

tränar sig själv…

Jag har alltid Studsa lös på promenader och vid förflyttningar av alla dess slag. Utan problem, hon håller sig vid mig och har alltid gjort. Men trots detta så brukar jag kalla in till sidan (eller nära som jag använder) vid hundmöten och annat spännande. Ibland är det hundar jag inte litar på och då ber jag alla tre hundar komma in och sitta framför mig, detta gör jag med studsa en hel del också… Belöning i form av klapp eller godis.

Dvs det kommer en hund, Studsa kommer in till sidan eller sätter sig framför mig. De andra hundarna kommer oftast då också i och med att de vet att det kan vankas godis. De är jätte duktiga på detta. Nu har täppas dock kopplat beteendet med att det ska komma en hund…

Studsa tränar jag fortfarande i att komma nära och sitta lite då och då för att underhålla beteendet. När jag gör detta nu så börjar täppas springa runt och spana efter den kommande hunden… som inte existerar. Han blir nästan frustrerad över vart den där hunden är, den som gör att han själv får godis. Lille lille gubben min

Det pratas om skvallerträning vid hundmöten av en hel del hundmänniskor – vad säger man om beteendet är omvänt då? :p