En RLD F och en FIUCH

En bra helg i Se Upp – anda!

Cissi och Mini tävlade rallylydnad med imponerande 100poäng i fortsättningsklassen, högst upp på pallen och även RLD F framför namnet. Stort grattis! :D

Doris, Älta och jag har vart över till finland i helgen. Vi åkte med båten i fredagskväll och det är så underbart att ha hundar som liksom finner sig i allt. Inga konstigheter att vara på en båt med massa folk, inte helt nyktra människor dessutom, ljud och andra märkligheter. Vi sov sisådär under natten mestadels pga intrillande grannar som inte direkt var tysta… Vid 7.30 anlände båten vid Åbo hamn och vi begav oss söder ut mot staden Salo där utställningen var. Utan gps och utan karta. Min telefon ville inte fungera tillsammans med googlemaps. Hade dock kollat upp vart jag skulle hemma på datorn bara för att få ett hum och lyckades köra efter den minnesbilden. Första biten var ju enkel – bara att hålla sig till E18 – men väl i Salo skulle jag ju hitta rätt ställe… men det gick!

Redan då vid 9 tiden var det 18-20 grader, utställningen hölls på en grusplan så det var lite meckigt att få ner tältpinnarna osv. Lite svett och blod senare så var det bara att sätta fart med Doris päls, hade medvetet lämnat klippningen till ”på plats göra”. Väldigt mycket päls for av och väldigt mycket päls vart kvar ;)  Doris hade ett sent nr så det vart en lång väntan, Älta som var världens bästa sällskapsdam skötte sig med bravur, satt i tältet och kollade på folk och hundar som gick förbi. Tog en promenad med dem någon timme kvar innan Doris skulle in i ringen så de fick springa lite lösa och leka – stooor fördel med värmen, snustorrt i backen så även Doris kunde få ut och sträcka på sig innan det var dags – annars försöker man skydda pälsen så gott det går och då blir det mest koppelvändor.

Väl dags i ringen var Doris (och jag) trött, men Doris är verkligen en sådan liten ”jag ger allt när det gäller” brud! Var så duktig och blev bästa tik i en superfin lineup av tikar av hög kvalité. Och därmed fick hon sitt finska cert och vart finsk utställningschampion! Mot hanen vart vi sedan BIM och det var så skönt att slippa grupptävlan ;) Jag fixar verkligen inte värme och att behöva vara kvar i den grytan som vart i ytterligare timmar kändes inte så lockande.

Medan jag och Doris var i ringen hade mitt tält lyft och flugit iväg och alla mina saker i tältet låg utspridda på en stor yta – i mitten av allt satt Älta <3  Helt stilla och helt oberörd över att tältet lyft över huvudet på henne. Världens coolaste brud! Packade ihop eftersom att vi ändå var klara, for till Runsala (en ö utanför Åbo) där vi gick en 2h promenad, satt i skuggan och gottade oss innan det var dags att åka mot hamnen igen och åka hemåt.

Väl på båten så fick vi vänta lite eftersom att hytterna inte var klara, hundarna (framförallt Älta) är så övertygad om att alla människor som hon kan se i sitt synfält är där för att hälsa på henne. Det bästa av allt med att vistas på en båt då är att det är massor av folk ;)

Nyklappade och ”nöjda” gick vi till vår hytt och hundarna somnade bums. Jag hade lite svårare att somna så när det var dags att stiga upp vid 5 sen var det lite segt. Men en nöjd känsla i kroppen!

Älta på båten – helt övertygad om att alla människor är där för att träffa henne ;)

Åh främmande människor- se mig, älska mig! #Finlandsbåt

Ett filmklipp publicerat av kennel Se Upp (@kennelseupp)