En förmiddag ensam med Älta

Jag var faktiskt duktig och passade på att träna lite grundfärdigheter med henne – target, kloss och nosdutt. Hon är ju lite ivrig vid nosduttandet så det blir mest bitandes… snabb som en kobra och är jag inte lika snabb påtalar hon detta genom att ”nosdutta” lite mer våldsamt som oftast resulterar i ett litet nafs. Tyvärr leder det ju inte till någon belöning och ganska snabbt fattar hon att hon behöver ha lite självbehärskning ;)

Klossarna är hon så duktig med, hon är och har alltid vart som en katt med sin kropp, smidig och lätt flyttar hon på sig på en millisekund och verkar hela tiden veta vart hon landar med tassarna. Och vid targetträning på marken behöver jag skaffa mig något som är svårare för fröken att snappa upp med tänderna och dra iväg med … jäääätteroligt att springa fort med en musmatta. Verkligen.

Vi avslutade vår förmiddag tillsammans i soffan med en powernap, hon vill så gärna ligga nära nära och när jag powernapar tycker jag det är ok ( på nätterna är hon bara jobbig). Myspys och sen iväg till jobbet och efter det hämta hem de övriga som varit hos pappa under dagen.

 

Manta har nu gått 6v och har därmed betat av 2/3 av dräktigheten, hon fortsätter att bli lite rundare. Ibland tror jag det blir en lika stor kull som sist och ibland tror jag de blir färre. Snart har jag henne hemma så att jag lättare kan se (noja?) :)

Manta v.6