En extrahund

Vi är en extravovve här hemma över natten – det är Rockys son Echo (från Sine Cera) som kommit för att sova över medan matte jobbar natt. Ens egna vardag blir lätt ett smärre socialiseringspass för en ny hund ;)

Matte Annie lämnade Echo på mitt jobb, där echo vart tidigare för klippning, vid 14 tiden. Då tog jag en promenad med Rocky, Älta och Echo så de fick springa av sig i dagsljus. Sedan hivas de in i köket på jobbet. I det rummet är vi 3-4 st som springer ut och in, igenom och far efter pärmar, telefoner, sitter ner en stund, reser oss osv osv. Det går hundar förbi konstant, är kunder och folk i rummen bredvid. Det närmar sig att åka hem och jag tar ut mina hundar i bilen för att packa ihop oss. Echo får vara kvar i köket. Vår hundfysioterapeut ska ha en kund och plötsligt åker hennes stora ridgebacktik ut i köket till Echo, med henne en stor sacosäck, samtidigt byter folk kläder och pratar runt omkring. En kund kommer och vill få klorna klippta på sin hund. Echo kvar ensam i köket med ridgebacktiken. Ny arbetskamrat anländer för att byta av mig, det byts om, det pratas, det rings i telefonen. Jag börjar fara runt i cirklar för att leta rätt på nycklar osv. Ut i bilen med oss.

Vi åker och handlar, vi passar på att gå över bron och en bit längs väddö kanal. Båtar, bilar, cyklar, folk. Mot ICA. In i butiken med mig. Hem igen. Kringelkrokvägen på hemvägen. Väl hemma. In i huset. Oj, ja just det ja – jag har katt. Har Echo träffat katter tidigare? Spira är som hon är, hon går pratglatt fram och hälsar på nykomlingen – stryker sig, sniffar och ja det verkar vara ”en till” ”sådan där”. Echo fryser på platsen, vågar inte röra sig. VAD är detta? Spira börjar utmana ödet och naggar tag i pälsen som hon gör på mina för att få igång dem. Echo tar sig en smakbit, sur katt sitter på köksbordet och ger honom ”the evil eye”.

Mina hundar boar in sig på sina vanliga stället. Ah. De jobbar sent på stenkrossen idag, huset donar. Lastbillar kör förbi, fönstren skakar. Katten pratar. Rocky springer runt med en sko i munnen och vill ha sin middag. Jag svär över spisen och drämmer runt med vedträn och kol.

Echo rullar ihop sig bredvid Älta i soffan och somnar sött <3. En fröjd att ha så celebert besök! (kanske inte om man frågar Spira)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA