Debutanter

Då har Sigge (grå), Iris (röd) och Mini (rosa) alla vart på utställning i helgen.

Jag fick äran att ställa Sigge och Iris, de var så himla coola och avslappnade i ridhuset med massa folk och hundar omkring sig. Ingenting var direkt läskigt och de var balanserade och fokuserade när det krävdes. Sigge var först ut i ringen och stod så fint både på bord och mark, pussade domaren och hade inget emot att hon petade och drog i honom. I varvet runt med mig i ringen hade han väldig fokus på att äta hästbajs, men sprang ändå med alla tassar i marken och följde mig så fint. Gick att friställa utan problem och var sååå duktig :D Han fick en finfin kritik, var ensam i klassen – fick ett HP och blev slagen av den 3 mån äldre hanen i tävlan om bästa hanvalp.

Iris var även hon superduktig på bordet och hade inget emot att bli klämd och känd på. När vi sprang började studsagenerna göra sig påminda och fröken kom på att man kan ha alla benen i luften samtidigt – men när hon väl rörde sig som hon skulle var hon duktig och travade superfint. Framför domaren sen visade Iris hela sitt register på beteenden, det var sitt, ligg, highfive och massa bus därimellan. Tror inte hon stod still mer än någon sekund ;)  Domaren skrattade och sa ”det är sådär en valp SKA bete sig” med ett leende på läpparna. Och jag kan inget annat än hålla med – utställningar ska vara roligt och är man 4 mån och debuterar är det bara bra om man får med sig ett roligt minne av cirkusen med sig hem ;)  Iris var ensam i klassen och blev sedan BIM mot den äldre hanen som slog Sigge. Nöjda och glada åkte alla hem (med mersmak för utställning).

Mini gjorde debuten igår och rapporten meddelar att det är en go och gla tjej även där, skötte sig i ringen och kunde koppla av i mattes/husses famn när det inte var dags att fokusera. Var så kul att få kort på lilla ”rosa” som inte är så liten längre, de blir genast vuxna när det klipps fram en frisyr av valplurvet.

Överlag verkar det som att alla 4 valpar just nu är inne i en ”det är mörkt och lite scary utomhus”-period, det i kombination med ”haha-du kan inte ta mig” trots ;) Skönt att veta att det är övergående kan jag tänka mig…

Pratade med Samis matte och husse härom veckan och han har det så bra, är kvarterets gosgosse som hänger med matte på skogspromenader och håller dem sysselsatta inomhus med en massa valpbus. En hejjare på att bära skor verkar det som, har lätt för att koppla av och gör av med den mesta energin utomhus.

Hela högen verkar ha fått egenskaper både från mamma och pappa, gemensamt dock att de verkar vara okomplicerade, aktiva, lätthanterliga och sociala individer!

Sigges kritik: En tilltalande hanvalp med bra proportioner, vackert mejslat huvud med mörka mandelformade ögon, välplacerade öron. Tillräcklig resning, utmärkt bröstkorg för åldern. Goda vinklar. Rör sig lätt och energiskt. Svansen böjd i mesta laget och stör helhetsintrycket något.

Iris kritik: En feminin tik. Huvudet kunde vara lite snyggare i profilen. Mörka ögon. God överlinje. Tillräcklig kropp för sin ålder. Lite framskjuten skuldra. Kort rygg. Bra kors och svanssättning. Kunde ta ut steget lite bättre fram.

Minis kritik: ”4,5 mån valp m bra huvud, mörka ögon o bra bett. Vällagd skuldra. Raka framben. Bra hals o rygg. Välvinklad m bra svansansättning”

Stort tack till alla valparnas familjer som tar så väl hand om våra guldklimpar!