Debut

Årets första viltspår för Studsa blev på ett ordinarie öppenklassprov. Elak matte som anmäler utan att ens träna lite grann innan. Det får bära eller brista tänkte jag. Hon har aldrig gått ett spår längre än 4h, detta hade legat 21h, och heller inte med skjutning i spåret…

Vädrets makter var verkligen inte med oss. Igår var det 25 grader och vaaarmt som tusan, jag trodde nog att vi skulle få slänga in handduken pga värme. Men imorse när vi steg upp vid 05 var det behagligt svalt och molnigt ute. Vi åkte..

Vid Uppsala kom regnet, med besked. Det regnade så mycket att jag inte kunde köra fortare än 30 på vissa sträckor av motorvägen/vägen. Då tänkte jag också vända. Men har man väl börjat åka så är det lika bra att fullfölja.

På plats fick vi vänta på de värsta skyfallen. Sedan ut till spåren. Studsa först ut. Blev tokglad av att få se selen och visste direkt vad det var vi skulle göra. Kanske lite väl taggad… För i början av spåret gör hon en miss, men tackolov så pass i början att vi fick ta om. Lite fokusering och sen på’t igen. Och vi tuffade iväg.

Sedan var det vatten i 600m. Förutom att vi skulle över vattendrag/bäckar 4ggr (varav 2 var så breda att varken jag eller studsa kunde hoppa) så var skyfallet av regn skyldig till att vi klaffsade i vatten i stort sett hela tiden. Vid ett av vattendragen simmade fröken och därmed tappade hon spåret. Hopp i, simmade runt och gick upp på andra sidan, ville ringa – ner i vattnet igen, upp på fel ställe osv. Tillslut hittade hon rätt. Vägen till spårslutet var lite okoncentrerat men hon var vid spårkärnan hela tiden. Det skjöts vid 2-3 tillfällen under spåret – förutom hennes eget skott – och detta brydde hon sig inte om trots att vi aldrig tränat skott i spårmiljö, så skönt! Att första priset var kört förstod jag ganska snart, men ett 2a pris var vi värda gott och väl. Det var simturen som förstörde för 1a priset.

Men jag är så sjukt nöjd med min lilla dam, som visar att hon ställer upp och jobbar på utan förberedelse och i ”extrema” förhållanden. Nu vet jag definitivt att hon är mogen och klarar av ett öppenklasspår utan problem!