Dåligt med uppdateringar

Usch ja vart är uppdateringarna från vår sida? Skäms på oss. Får skylla på att vi har fullt upp med träning, utställningar och vardagen som kickat igång igen.

Sedan sist, som i och för sig inte var mer än 14 dagar sedan så har vi vart i Sundsvall på utställning. Både Studsa och Manta var med. Studsan blev 3e bästa tik efter debuten i championklass. Manta gjorde debut i officiella sammanhang och var såå himla duktig med matte i snöret. Hon är en himla go lite brud den där Manta, kan inte vara annat än nöjd med damen. Tar allt med ro men är samtidigt nyfiken, framåt och ”på” allt :) Resultatet för Manta blev 1a pris, 2a i KK med HP. Kritiken löd ”Fin juniortik, vackert huvud, fina ögon, bra haka. Bra frontparti tillräcklig volym, lite lång i länden, fina vinklar. Bra ben och tassar. Väl ansatt och buren svans, lovande päls. Bra steg, trevligt temperament” . Vi får se om vi hinner med någon mer utställning innan matte får sin vilja fram och saxen åker fram ;)

Sedan gick det visst en vecka till och tanken var utställningen i Askersund på söndagen den 15/8. Men vi sågs ett gäng för viltspårande på lördagen och det tog knäcken på både matte och hundar (sjuuukt varmt). Vi var ute och la spår heeela dagen och var ca 8-9 pers (har jag glömt ngn nu) och antalet hundar var 10. Mina vovvar hade jag gått ut spår till innan vi sågs och de fick ta dem sen när övriga hade åkt. Både Studsa och Täppas tuffade på som vanligt trots 30 graders värme och att de vart ute i 6-7h. Smilla däremot presterade över förväntan – vilket jag iofs anade, eftersom att damen presterar bättre när hon är trött. Duktiga hundar sov sedan hela söndagen…

Nu i helgen som var tog Studsa och jag finlandsbåten till Åbo, utställning på lördagen. Jag var lite spänd, huur kul är det för en smått energisk pudel att vara instängd i en hytt i 12h mellan kl 07.45-19.50? Studsa kan meddela att det går alldeles utmärkt. Man sover. Man får gå ut på däck och kissa på metall, sedan kikar man lite på folk sedan går man och sover igen. Inga problem om matte går ifrån hytten för att äta eller shoppa heller. Så skönt med en avslappnad tjeja!

Väl framme i Åbo hade vi en bit att köra, jag körde givetvis fel några gånger men hittade slutligen till hotellet. Där roade vi oss med att – soooova. Väl utvilade körde vi sista biten till utställningen på lördagen. Soligt väder men som var perfekt då hela utställningen omringades av träd som gav skugga. Efter lite piff och klipp var det var tur. (och lite hjälp med språket av en tältgranne… finska är som inte min grej). Studsa slutade som bästa tik, fick certet och blev även BIR. Därmed Finsk utställningschampion *glad matte*

Vi hann stanna för gruppfinalerna och det var väl en himla tur. Studsa vart så pepp på att springa och showa av alla applåder och den stora ringen med massa andra raser. Hon låg på i sträckt koppel och var såå härlig att springa med. Vi blev kvar efter första gallringen (efter att jag listat ut det finska ordet för detta… haha) och efter lite spring till, var vi kvar efter andra gallringen också. Sedan fick vi springa ännu mer – och blev slutligen placerade som BIG-4a. Wow – sååå häftig känsla. Ännu gladare for vi mot Åbo igen och båten hem. Klockan 07.30 var vi i Stockholm igen – 48h senare än när vi for ut… det gäller att göra intensiva resor ;)

Efter hemskomsten har vi tränat brukslydnaden för jag fick ett ryck och anmälde oss visst till appellen. Så kan det gå om man fått ta del av den finska mentaliteten i en helg haha.