Dagarna med Iris

Återigen så rusar veckans dagar ifrån mig, snart har en hel vcka gått – igen, fascierande ;)

Vi roar oss med promenader, spår och massa gos. Iris är rolig att ha hemma och har sådant härligt sätt! Det enda hon har problem med är katterna, lustigt för hon har ju vart här förr och då har inte Spira vart något problem. Men nu är de 2 och skumma, om man frågar Iris… det kan vara så att hon tidigare träffat katter som har tagit till flykt när hon börjat närmat sig dem. Det gör inte mina katter – de är alldeles för vana och sega för att göra just det. Och direkt gick katterna från att vara spännande till att vara skumma, så nu pratas det och morras så fort hon får syn på dem. Det släpper nog så småningom – när hon inser att de inte direkt utgör något hot. Igår var vi hemma hos mina föräldrar och Iris och pappa hittade varann direkt. Jag var iväg en sväng och då fick hundarna vara kvar, nemas problemas att bli lämnad på ny plats med ny människa (även om det var där de växte upp men det var ju ett tag sedan ;) ).

Studsa och Iris fick ett varsitt spår häromdagen. Jag var rätt hård och la ett svårt spår till Iris, hon är en super spårhund och jag tänkte att hon behövde en utmaning. Nu vet jag att de inte spårat på länge och sist de gjorde det gick det inge bra. Meeeen man kan inte mer än misslyckas och då får man se till att de lyckas ändå. Så start i en skogsglänta, ut över ett område som är väldigt kärr-likt, in i skogen igen, ut på en äng och där slutade vi. Köttbulle i slutet och ca 1h liggtid. Det var såå roligt att gå efter henne, hon är tydlig i sitt spårspråk och visar väldigt bra när hon har spår och när hon gått av. Vid kärrmarken gick hon som en klocka – misstänker att det var för att marken blev blötare där än i skogen där det faktiskt var rätt torrt. Sen hade jag gjort en 40 gradersvinkel, och det var helt sinnes så exakt hon var i vinkeln – har jag aldrig vart med om förr, alla mina hundar fuskar ;)  Köttbullen i slutet var inte riktigt lika rolig som att försöka fortsätta spåra… men hon markerade den iaf!

Studsa fick ett plockepinnspår, vet inte om konkurrensen kring att Iris var med  i bilen gjorde att hon var heeet, nästan lite väl… Men trots att jag kände att detta inte kommer gå vägen så skötte hon sig. Tog sina pinnar, i en vansinnig fart visserligen, men hon missade inte en endaste pinne av de 15 jag lagt ut. Duktig! Hon hade ett ställe där hon liksom gjorde en 8 runt-runt, vet inte om det kanske gått över vilt precis där eller varför hon snurrade, det var på en raksträcka så borde ”egentligen” inte ha skett. Men men hon hittade ju ut ur 8an så det var ju bara att stå där en stund med mitt leende ;)

Lite bilder från häromdagen