Då håller vi tummar och tassar

I veckan var Studsa till veterinären för besiktningen som krävs före parning när tiken är över 7 år, allt var ok och därmed så var det fritt fram ;)

Parning har alltså skett mellan Studsa och Rocky, valparna förväntas i slutet av v. 51. Det känns väldigt speciellt att ha både hane och tik hemma, jag känner hundarna mycket väl och tror detta kan bli riktigt fartfyllda, aktiva, arbetssamma, mjuka och mysiga hundar för både sällskap, träning och tävling.  Det kommer endast bli svarta valpar (med möjlighet att bära på brunt) och jag skulle tro att de hamnar någonstans i mellanspannet storleksmässigt.

Studsa är utöver utställningschampion även viltspårschampion, tränas i lydnad och rapport med sikte på tävling. Till vardags får hon även spåra, jaktapportera (både vilt och dummies) samt hänga med på det mesta annat vi pysslar med. Hon har ett stort lekintresse och älskar att kampa både med mig och främlingar, alltid mån om att vara vid min sida och vill göra saker. Hon är HD-A, Prcd-B, Patella ua och ögonlyst ua (senast nu i februari). Studsa är både mentalbeskriven och har genomfört ett BPH.

Rocky har tidigare bott hos fodervärd och har sedan ett år tillbaka bott hos mig, han är utställningschampion och har ännu inte hunnit göra något annat ”på papper”. Han har enorm energi och är duktig på att spåra, älskar att bära på föremål och uppskattar därför även uppletande och jaktapporteringen. Han är en sådan hund som gärna kryper nära nära och vill mysa, en mjuk hund med ett stort hjärta, vill alltid vara till lags. Han är HD-B, Prcd-A, Patella ua och ögonlyst ua. Mentalbeskriven.

rockyfb

luranfb