Är det dags nu?

Hm jag undrar jag… Imorse på promenaden mötte vi den i vanliga fall icke så glada mellanshnauzern med skeptism som vanligt… Jag brukar stanna upp och sätta mina hundar vid kanten eftersom att hussen till denna hund inta kan hålla hunden och då hunden hänger i kopplet och gör utfall brukar det vara enklast om jag är stilla och de får passera. Idag var dock herr schnauzer lös  – första reaktionen var givetvis f*n, andra var kalla in Täppas (eftersom herr schnauzer inte är så förtjust i hanar). Så när jag står där med Täppas i famnen och försöker parera schnauzer som springer runt mig – fast besluten att han på något sätt ska komma åt Täppas. Då händer det. *plötsligt händer det*

Schnauzer släpper målet om att döda liten pudelpojke och får vittring på liten pudelflicka. Studsa skuttar runt med en kotte och tycker hela uppståndelsen kring hund och husse är ganska onödig (smilla ligger en bit därifrån bitandes på en pinne i vanlig ordning). På ungefär en nanosekund har schnauzer tagit sig fram till Studsa och Studsas rumpa. Det slickas och dregglas innan Studsa återgår till lek med liten kotte.

Flåsandes, trånandes och alldeles uppspelt fångas schnauzer in av husse och jag går vidare. Är det dags nu? Är löpet på intågandes? :)  Hon kan se aningens svullen ut men jag ser inga andra tecken. Spänningen fortsätter