Äntligen är hösten här!

Lite svalare grader även om det fortfarande är varmt mitt på dagen och eftermiddagen. Men färgerna är här och luften – den där man plötsligt känner att man kan andas igen :D

Idag har Täppas fått en helrenovering i pälsen, Studsa blivit rakad i ansikte o på fötterna – sedan tog energin slut och vi roade oss med en promenad och lite träning istället.

Älta fick ett spårupptagsspår. 6 pinnar på ca 70m i en svag bananformad krok, in och ut från stigen. Det fick ligga i ca 25 min och målet var som sagt att hon skulle ha pinnar att markera nästintill konstant så hon kom ner lite i tempo och fick något att göra hela tiden. Nja. Tanken var god men vi har en hel del beteenden att jobba på kring pinnarna, hon blir så glad att hon flamsar runt ett tag och det gör att vi tappar fokus både hon och jag. Får fundera på om jag ska plocka ut markeringen helt och hållet från spårandet och lära henne punktmarkera. Rädd att hon bara snabbt som ögat kommer kasta en blick på pinnarna och sen ”pinna på” i spåret och så har jag missat markeringen för att jag just då snurrade in mig i linan eller dylikt. Ska googla lite och se om jag hittar några andra lämpliga övningar folk har gjort.

Rocky fick träna lite fotposition, är svårt att gå från Ältas intensitet till Rockys mycket mer lugna och fokuserade läge. Han är så lyhörd och har gott om energi men vet hur han ska styra den. Kommer bli en utmärkt lydnadshund av honom om jag nu bara tar mig i kragen och sätter fart. Utöver fotposition fick det bli stadga i ligg – han lägger sig gärna på sidan så måste hitta ett mellanting på att han ska vara trygg och bekväm i ligg men ändå lite på alerten. Lagom är alltid bäst ;)

Täppas var så nöjd med att strosa så han fick strosa runt, en dubbelmarkering med två dummies fick han så han kände att han ändå fick göra något :)

Studsa har jag ju knappt träffat på 2-3v då hon bott hos föräldrarna. H e r r e g u d så manisk hon var. Gjorde långa raka dirigeringsskick med henne så hon fick både tänka och springa. Började med ett föremål på ca 40m och sista vändan hade jag 3 föremål på 70m (bra med never ending raka grusvägar mitt ute i ingenstans). Hon har svårt att gå ut från mig vid skicken, är inget ovanligt utan är så hon brukar reagera när vi inte gjort något på ett tag. Vill inte lämna mig utan vill jobba i närheten och hela tiden påkalla min uppmärksamhet. Tålamod matte tålamod. För att glädja fröken fick hon göra lite targetträning utan att stå och studsa på stället. Ska ta och lägga ett spår åt henne imorgon så hon får utlopp för lite energi. Rapportträningen kommer vi igång med ordentligt nästa vecka, 1-2 träningspass i veckan är schemalagda med rapportgänget. Blir bra med lite struktur åt matte :) (ska försöka lägga spår åt Älta samtidigt).

Nöjda for vi hem igen! (och ja pälsvården är helgens måste)

DSCN1308aa