Allt är inte en dans på rosor

Igår på eftermiddagen var en av tikvalparna tröttare än vanligt, jag la märke till det och tänkte väl egentligen bara att hon säkert rejsade mest vakenperioden innan. Senare på kvällen vart hon slö – rörde sig max 10 cm för att sen lägga sig igen, brydde sig inte om att någon av syskonen klev på henne eller bet henne i svansen, några av syskonen vände direkt när de i ett bustag skulle ta tag i henne men märkte att hon inte var ok. Orolig matte :(

Kl var 01 när jag fick henne att äta lite vätskeersättning och mat. Fortfarande lika slö. Gick och la mig med ett orosmoln över mig. Vaknade vid 04 och kikade till valparna, tiken var uppe på benen och rörde sig som vanligt – skönt! Då var det bara en tillfällig svacka. Somnade om men vaknade kort därefter av att det rosslade och snörvlade från lådan. Givetvis den tidigare trötta valpen. Hon verkar dock ”piggare” även om det rosslas. Jag har tyvärr behövt skicka sms (så tidigt så jag vill inte ringa) till de familjer som var planerade för besök idag att de inte får komma. Känns så himla tråkigt då jag vet att det finns barn/ungdomar i familjerna som med all säkerhet sett fram emot detta länge! Det är inte lätt med sådana här småttingar, trots att de nu är rätt stora och härjar runt som galningar är de så sköra för nya bakterier eftersom att de än så länge levt skyddade i sin lilla vrå. Nu vet jag inte vad som är fel på lilla fröken, men jag hoppas att det bara är en släng av en liten förkylning. Övriga valpar är tokpigga, nästan för pigga ;) Detta var en av valparna som häromdagen lyckades ta sig ur valplådan och sedan hittades i min garderob (företagsam sak ;) ), kanske blev hon kall av sitt äventyr. Man får vara lite hönsmammig och hoppas att ens hönsighet gör att lilla tjejen frisknar till snabbt. Och hoppas att vi slipper åka till veterinär, är ännu jobbigare med nya bakterier, kyla och separation från flocken. Håll tummarna!

Det kommer en liten film på hane 2 nedan när han försöker dra av mig mina pyjamasbyxor ;)