Aktivitet kontra avslappning

Lediga dagar! Fyllda med långa promenader, umgänge, gos och träning! Idag har pudlarna fått gå ett spår – matte var elak och la i sluttande berg, gick lite zickzack eftersom att jag inte fysiskt kunde ta mig upp överallt… Spåren fick ligga i 2h innan vi glatt skuttade ut med lina och sele. Täppas blir så glad av att jag plockar fram selen så han vet liksom inte vart han ska ta vägen, nu hade vi ganska lång transportsträcka och han gick så fin fot hela vägen. Studsa höll sig i närheten hon också. Men eftersom att Täppas var så duktig på vägen dit fick han äran att börja med sitt spår. Duktig pudel tog spåret bra, plockade alla pinnar och klarade av att vänta på sin något segare matte – det är i vanliga fall lite av hans akilleshäl, han vill inte bli avbruten i spårandet… men idag gick det bra, lugn och sansad både i paus och ”uppstart” igen.

Studsa satt lugnt och fint när hon väntade på sin start. Lite väl ivrig att få göra sitt eget spår när jag band upp Täppas. Så vi körde lite fot och en platsliggning för att komma ner i rätt sinnesstämning. Studsas spår hade en brant (kändes som 90 grader ;) ) bergsklack precis i början, sedan planade det ut innan vi gick ner för berget på andra sidan. Starten gjorde hon klockren, tog pinnarna och hade bra tempo, mitten gick också bra – men sen på väg ner för berget var det som att hon plötsligt bytte spårriktning med 50 m. Riktigt stora ringningar som jag hakade på – sen tror jag hon tappade fokus själv och började spåra något annat, tror inte på vilt för då brukar hon ha annan höjd på nosen. Kanske någon som gått precis där? Jag vet inte. Vi gjorde en kort paus och gick sedan tillbaka där hon tappade det och fortsatte till slutet, då var det inga problem alls att ta rätt spår… så jag vet inte jag. På vägen hem sedan vek både hon och Täppas av på en stig glada viftandes på svansarna som att de såg någon. Kanske hade vi sällskap ute i skogen.

Nöjda och glada fick pudlarna vara hemma när jag åkte iväg för att fira farmor 89 år idag :)

Smilla är hos föräldrarna på kollo, vi sågs på julafton då jag hade den stora äran att bada och föna henne… måttligt förtjust retriever ;) Fluffig och mjuk blev hon! (och luktade gott enligt mamma).