197 mil senare

Det som verkade som en så bra idé – att åka till Finland ena veckan och Danmark veckan därpå – praktiskt att beta av båda länderna så snabbt så har man det gjort. För er som är bättre på geografi än vad jag är… det är rätt långt till både Danmark och Finland från Sveriges ostkust, även om det är grannländer och även om Finland alltid känns försvinnande nära här i Norrtälje där båtarna kommer i parti och minut.

Veckan efter Finland var ändå rätt normal, jobb och lite pysslande med hundarna här hemma (lite extra eftersom att Studsa löper) samt husvakt/trädgårdsvakt åt mina föräldrar. Jobbade fredagskvällen till kl 21, på lördagen hade vi styrelsemöte i Stockholm och sen hade jag lite packning att göra. Var väl hemma kring 19 och väldigt trött, som man ofta blir när man suttit och diskuterat intressanta och roliga saker intensivt hela dagen. Att packa om bilen, packa åt 3 hundar som skulle till hundvakter, bada o föna doris, göra en annons till pudelnytt och lite annat ”pyssel” hanns helt enkelt inte med på lördagskvällen.

”Äsch så långt är det ju inte till Danmark, jag åker lite senare imorgon istället”. Söndagen kom, hundar skjutsades till Roslagens alla hörn och sen begav vi oss mot Köge utanför Köpenhamn. Med ett stopp i Helsingborg vid 22 tiden där jag faktiskt hittade en ”lagom läskig” plats att sova i bilen på… ni vet – utan risk för att bli mördad mitt i natten ;)  Regnet smattrade mot rutorna, Doris och Rocky sov gott i bakluckan under en ullfilt och jag i baksätet under ett duntäcke. Faktiskt riktigt mysigt – ja om man bortser från att baksätet i en ford focus inte är tillräckligt brett för att ens korta jag ska rymmas. Knäna protesterade lite några gånger under natten men vaknade ändå efter ca 6-7h vila/sömn (nästan mer än vad jag brukar få hemma). Körde till en av de där ”mördarriskzonerna”, parkeringen till Ikea, för att låta hundarna rejsa av sig utan att Doris skulle bli allt för blöt. Sen for vi mot hamnen där vi tog båten till Helsingör.

Sedan vart det en spännande upplevelse i Danmark, likt den i finland, utan gps och karta. Jag har tydligen väldigt svårt att lära mig av tidigare misstag, men tänk – det gick lika bra denna gång. Vi var på plats tidigt så hann både byta om själv och borsta på Doris i bilen innan utställningen öppnade.

Doris vart 2a bästa tik efter en tik som vunnit mycket och även är dansk champion redan – certet vart sådeles Doris och det danska, och nordiska, championatet var i hamn! Glada packade vi ihop rätt fort och for ner till stranden och gick en promenad. Soligt, om än blåsigt, väder och en härlig känsla i kroppen!

Mot Helsingör, mot Helsingborg och sedan ett stopp i Klippan där en förväntansfull ev. blivande valpköpare bjöd på smörgåstårta! Vid 17-18 tiden rullade vi hemåt. I Stockholm var Essingeleden avstängd, då var klockan 22.30 och jag synnerligen trött på att köra och fixade verkligen inte den motgången. Trafiken leddes om… bara det att dit det var skyltat stod det en bom och en vakt och sa stopp, utan att tala om vart man skulle köra. Hjärnan var inte inkopplad, tydligen inte på en del andra trafikanter heller, för jag snurrade runt i drygt 1h innan jag hittade rätt väg. Väldigt irriterande om jag säger så! Hemma hos föräldrarna vid 00.30 för att vattna och sköta huset, sen SOOOOVA.

Vaknade tidigt och visste att det var lika bra att sätta fart… Doris klipptes, badades, fönades och klipptes igen. Studsa och Täppas hämtades i Norrtälje, Älta i Vallentuna och sen körde vi till Valbo utanför Gävle med Doris. Hemma igen vid 21.30 i tisdags.

Sedan har jag jobbat 7-17 och vart helt apatiskt trött övrig tid. De där 197 milen mellan söndag kl 16 och tisdag 21.30 tog mer än vad jag trodde. Men det var det värt!!

SEUCH FIUCH DKUCH Se Upp Jag Kräver Dans 

Hunden som alltid är glad, hunden som bara ”är” var hon än befinner sig men samtidigt ”slår på” under en millisekund när man ber henne, ger 100% i allt hon tar sig för och är så mån om att göra rätt, hunden som gärna kryper nära och gosar på mornarna, springer i dikena på promenaden, älskar att jaga ikapp de andra hundarna och göra jävulskapstjyvnyp för att sen mena att man är helt oskyldig, hunden som alltid måste ha något i munnen, hunden som är precis exakt så lättsam som en pudel ska vara – finns inget ont i henne, vår goa lilla loppa <3