130 mil på 30h

…och en tripp till Öland. Utställning med Rocky och Älta. Man kan ju tycka att Öland är lite långt att åka med en hund i en rätt kort utställningsfrisyr och en valp, så kändes det också… Men har man anmält så har man ;)

Resan ner började med att det tog över 2h att passera Stockholm, var olyckor på var och varannan avfart vilket gjorde att vi inte nådde vandrarhemmet på Öland förrän kl 23 i fredagskväll. Trötta och slitna somnade vi snabbt efter att ha gått en promenad med hundarna. Vi sov gott hela natten och jag gillar verkligen utställningar som börjar klockan 10 på morgonen, väckarklockan stod på 7.30 och klockan 8 tuffade vi mot utställningen. Både Rocky och Älta hade tidiga nummer så det vart lite stressigt på morgonen när vi väl var på plats. Men en valppäls är en valppäls och kräver inte så mycket förberedelser och Rocky i sin T60 var ju mest bara putsa på från förra veckan.

Älta var så dutti i ringen, travade fint och stod stilla på bordet medan svansen gick i ett och pussar utdelades :)  BIR-valp vart det för fröken. Vi stannade ju inte för finalerna eftersom att vi hade en hel del mil att avverka och tror inte att Älta orkat vara på plats på utställningen hela dagen i sommarhet värme.

Rocky då? Jo han skötte sig med bravur! Vann unghundsklassen (inte så svårt eftersom att han var ensam i klassen) med excellent och CK. I bästa hane blev vi placerade som 2a bästa hane efter en championhane. Tjoho certet till Rocky! Såå himla roligt! Tack till domaren Anna Törnlöv som kunde se hans förtjänster trots ”bristen” av päls!

Efter utställningen for vi till vattnet och rusade av oss all extra energi. Sen begav vi oss hemåt igen. Jag är så glad i min bil, som bara drar 0,45-0,5 så trots många mil landade inte bränslekostnaden på speciellt mycket!  Det är la’ trevligt :D Gör ju heller inget att den är trevlig att köra och att hundarna trivs där bak.

Idag har vi sovit lite längre och sedan gått en 1,5h promenad i skogen. Trötta och nöjda :)

(bilderna är klickbara)