1 maj

… och man vaknar till ett snölandskap- hoho vädergudarna ni har missat något. Under dagen har solen dock gjort sitt och nu är snön borta.

Idag har Challa (beige ur D-kullen) och Doris (röd ur D-kullen) vart här och busat med varandra :)  Doris klippte jag av lite päls på ryggen medan Challa fick en makeover och åkte hem några hekto päls lättare och framförallt hem som en pudel snarare än en päls ;)

Nyttigt att leka med jämngammal men också att träffa mina vuxna och busa lite (läs hänga i pälsen på pappa). De är två söta, kvata brudar med både intensitet och en avknapp. Precis som det ska vara!

DSC_0900a

DSC_0016a

bada

DSC_0936a

DSC_0941a

DSC_0008a

DSC_0011a

dorisan

Häromdagen fick Rocky en ny omgång med saxen, pälsen är så tät så det är ett hästjobb även om det inte var så långt denna gång. Nu hinner vi putsa ytterligare en gång innan det är dags för utställning. Önskade bara att inte hela nacken var bortsliten. Men men det växer väl ut förr eller senare.

bild 3 (8)

 

I valplådan är allt lugnt – sälen och paddan göder sig större för varje dag

DSC_0075a

Studsa och jag tränade rapport för någon dag sedan, hon fick en sträcka som motsvarar tävlingssträcka för lägre klass. Det gick bra de delar jag kunde se och de delar andra såg. Men det tog mycket längre tid än vad hon brukar springa på, vet inte vad hon gjort. Vi har jobbat rätt mycket med att det är ajja bajja att stanna och pyssla med annat så tror inte att det är därför. Däremot har hon en avsliten sporre (skedde för några veckor sedan) den ser fin ut men kan ju förstås ha känts/påverkat ändå.

Rocky fick springa en provsträcka i skog på bara 50 m för att få testa, han köpte inte riktigt konceptet men det kan nog gå med lite träning. Om jag nu vill ;)  Tror han är mer en spårhund och inte riktigt att han har vanan att hålla koncentrationen som krävs för rapport, givetvis säkert något vi kan träna upp.

Täppas går här hemma och lodar, är rätt krasslig i kroppen men än så länge hänger han med :)