Skip to content

SEVCH
Love and Sweet’s Cornelius

2004-2016

Kön: Hane | Färg: Svart
Reg.nummer: SE42948/2004 
Far: SE VCH NOVCH Bobbyhills Amigo
Mor: Love And Sweet’s Afrodite
Uppfödare: Liane tanskanen, Östhammar
Ägare: Malin Hult, kennel Se Upp

Att mycket hund kan rymmas i en liten kropp visade Täppas redan i valpåldern. Med svansen och humöret i topp charmade han sig in i både mitt och andras hjärtan.

Tidigt visade han att han hade gott om egen vilja, energi som var outtömlig och en livsgnista som hette duga. Hängiven i allt han tog sig för och ville så mycket – alltid med svansen i rörelse. Vänlig och lättsam att ha med både bland folk och fä. 

Han hade allt jag vill ha i en hund, framförallt ett öppet och glatt temperament som gjorde honom så okomplicerad och trygg. Lättsam och samtidigt envis, lite full i fan och med en arbetsvilja som gjorde honom till en tacksam träningskompis. 

Tränad och/eller tävlad i agility, lydnad, bruks (både sök och spår), viltspår, utställning och jaktapportering. 

Vi fick fantastiska 12,5 år tillsammans och för det är jag evigt tacksam. Han introducerade mig i pudelns värld, visade mig att under ulligullpälsen finns roliga, arbetssamma, härliga hundar. Han höll fanan högt i hushållet, visade valpar hur man tog sig an livet och var vår centrumpunkt i flocken. Han lämnade ett enormt stort tomrum efter sig men han lever vidare i barn, barnbarn och barnbarnsbarn och förblir måttstocken för hur jag vill att en pudel ska vara. 

 

Hälsa

HD: A | Patella: 0/0  
| Ögon: UA  (2009-08-11) | PRCD: A  | 

MH & BPH

Täppas